Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo vepřové - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Dršťkový guláš

Dršťkový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dršťky propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme 10 minut. Poté dršťky vlijeme do cedníku, propláchneme a dáme nazpět do hrnce. Zalijeme cca 1 litrem…

Anna Kocikova

60 min

Krůtí Samuraj

Krůtí Samuraj

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek, 2 žluté cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Do pánve dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli, česnek a…

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Drobně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle, až zesklovatí, přidáme houby nakrájené na nám příjemnou velikost i tvar. Přidáme koření (špetku nového, půl lžičky kmínu a…

La Furi Roja

40 min

Jehněčí ragú

Jehněčí ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce…

Montanka

90 min

Babiččiny buchty s mákem a povidly

Babiččiny buchty s mákem a povidly

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka si připravíme kvásek a necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme ostatní suroviny, (mouku se špetkou soli, zbylý…

Ivace64

70 min

Rillettes z pomalého hrnce

Rillettes z pomalého hrnce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Francouzskou specialitu připravíme snadno v pomalém hrnci. Tuto oblíbenou masovou pomazánku připravíme z krkovičky, sádla a dobrého bílého vína. Důležitá je dlouhá doba…

Eliza

620 min

Česnekové škvarky

Česnekové škvarky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Sádlo nakrájíme na cca 2x2 cm. Dáme do kastrolu se silným dnem a podlijeme vodou. S občasným mícháním škvaříme dozlatova.Když jsou škvarky hotové, odstavíme je z ohně a…

Játra v sádle

Játra v sádle

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Játra s cibulkou smažená na sádle necháme vychladnout a poté natřeme na čerstvé pečivo. Na dochucení můžeme použít i anglickou slaninu nebo předsmaženou cibulku, ale…

hosta

25 min

Vepřové škvařené sádlo

Vepřové škvařené sádlo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vezmeme kastrol přiměřené velikosti, nalijeme do něj vodu skoro do poloviny a přidáme asi deci mléka. Mléko zajistí, že se škvarečky vyškvaří pěkně do zlatova. Kdo chce…

Gregusa

90 min

Obi pajšl

Obi pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…

Vaclav Fronek

140 min

Brněnská plněná kotleta

Brněnská plněná kotleta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a opatrně rozklepeme tak, aby nedošlo k protržení plátku masa. Vznikne nám větší plátek masa. Maso osolíme a opepříme. Do rozpálené…

Colombo65

45 min

Pomalu pečená hovězí kližka

Pomalu pečená hovězí kližka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě…

Colombo65

120 min

Vepřenky z automatu Koruna

Vepřenky z automatu Koruna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mleté maso osolte a opepřete. Je-li hmota příliš hutná, přidejte studenou vodu nebo sádlo. Nechte asi 15 minut odpočinout.Z masa vytvořte placičky, spíš menší a vyšší.…

Krkonošské kyselo s houbami

Krkonošské kyselo s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Postup pro kvásek: Do vyšší nádoby o objemu minimálně 1 litr nasypeme 100 ml mouky a přilijeme 80 ml vlažné vody, aby po rozmíchání vzniklo husté těsto. Nádobu uzavřeme…

Jurgen.k

30 min

1 2 3 4 7

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli