Vynikající snídaně
Recept ještě nebyl hodnocenV první řadě rozpálíme malé množství oleje (nedávat oleje moc, aby omeleta nebyla moc mastná).Rozšleháme vajíčka, přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Do rozpálené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V první řadě rozpálíme malé množství oleje (nedávat oleje moc, aby omeleta nebyla moc mastná).Rozšleháme vajíčka, přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Do rozpálené…
Čakanku očistíme navlhčenou papierovou utierkou a zrežeme poslednú časť stonky, aby sme eliminovali jej typickú horkastú chuť.Čakanky necháme zmäknúť na pare cca 10…
Žampiony nakrájíme na čtvrtky a opečeme na suché pánvi.Až se odpaří veškerá tekutina přidáme lžíci oleje a cibuli nasekanou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme i mrkev…
Z květáku vyřízneme košťál a rozebereme ho na růžičky. V hrnci přivedeme vodu k varu a necháme květák vařit cca 10 minut dokud nezměkne.Uvařený a scezený květák v…
Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.Způsobů je celá řada, ale…
Rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky.V míse rozkvedláme žloutky, přidáme sůl a 300 ml mléka. Vše prošleháme a nalijeme na rohlíky. Necháme je půl hodiny odležet, aby se…
Ledvinky mnoho z nás připravuje klasickým způsobem na cibulce s troškou kmínu. Ale proč neudělat z ledvinek něco netradičního, což závitky zajisté jsou. Jako příhoha se…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
Horké léto nechceme trávit vařením složitých jídel a ani na ně vlastně nemáme chuť. Někdy nám stačí jen obložený talíř s různými druhy sýra, doplněný několika plátky…
Jste-li milovníci výrazných sýrů, neváhejte a zkuste tento recept. V trojobalu ukrytý plátek jemného kuřecího masa s šunkou a sýrem, smažený do křupava bude rychle…
Sýrové placičky ze surovin, které vždy najdeme v lednici, nám vždy zachrání situaci, když potřebujeme rychle něco dodat na stůl. Zeleninový česnekový dresink však povýší…
Tato polévka z vepřových žeber a kořenové zeleniny vás během sychravého počasí příjemně zahřeje. Vývar s masem a mrkví servírujeme na talíři ozdobeném šunkou, přidáme…
Studenou uvařenou rýži nasypeme do mísy a promícháme s drobně nakrájeným salátem a šunkou.Ochutíme citrónovou šťávou a spojíme trochou majonézy (jen lehce umažeme).…
Všechny kousky z králíka zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, cibuli, česnek, libeček a vaříme do měkka, cca 50-60 minut.Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu,…
Pokud vás již omrzely sladké dorty, vyměňte je za dort slaný, skládající se ze tří druhů pomazánek, toustového chleba a šunky, navíc je celý potažený zahřátým sýrem.…
Tato svěží roláda se hodí jako předkrm nebo drobné pohoštění pro hosty. Tvoří ji vrstvy šunky a sýra, které pomažeme pěnou z křenového pomazánkového másla a smetany.…
Šunkové rolky jsou spojovány s předkrmem při svatební hostině. Je ale velmi jednoduché si je udělat i doma, pokud na ně dostanete chuť. Nejlepší jsou s čerstvě…
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny…
Proč nezkusit místo misky s obyčejným vaječným salátem nazdobit na velikonoční stůl ve formě roztomilé slepičky. Chvíle práce navíc bude odměněna obdivnými pohledy…
Zdravější verze vajíčkové tlačenky dosáhneme použitím čerstvého nebo mraženého hrášku. Tlačenka se nám povede, pokud dodržíme návod na přípravu želatiny. Nezapomeneme na…
Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po…
Velikonoční vaječný chléb je plný aromatického koření a šťavnatých kousků šunky nebo uzeného masa, které dodávají každému soustu intenzivní chuť. Oceníte dokonalou…
Ideální způsob, jak z obyčejných surovin vykouzlit lahůdku. Smažené sýrovo-šunkové závitky doplňte rukolou, která sice vypadá jako plevel, ale je elixírem zdraví.
Zapečené těstoviny můžeme připravit na mnoho různých způsobů tak, abychom potěšili zejména naše chutě a hladový žaludek. Tento recept spojuje široké nudle se směsí…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:03