Kořenová zelenina: Skvělý pomocník v kuchyni se spoustou skvělých chutí
Kořenová zelenina, jak už název napovídá, jedná se o druh zeleniny, která se pěstuje pro své kořeny, oddenky nebo hlízy. Mezi nejznámější a nejvíce používaný druh kořenové zeleniny patří mrkev, petržel, celer, červená řepa, křen nebo třeba zázvor. Obsahuje spoustu významných a cenných látek pro náš organismus a při správném uskladnění ji můžeme využívat po celý rok.
Využití kořenové zeleniny
Kořenová zelenina má opravu hojné využití v kuchyni.
- Používá se k přípravě polévek, které jsou opravdu vydatné, zasytí nás na delší dobu a dodají potřebné množství vlákniny.
- Tradiční česká klasika - svíčková omáčka, která se bez bohatého základu z kořenové zeleniny neobejde.
- Skvěle poslouží i jako příloha k hlavnímu chodu.
- Vegetariáni používají kořenovou zeleninu jako náhradu masa, nebo jako svěží salát.
- Vykouzlíte z ní lahodnou pomazánku a ve spojení s čerstvým domácím pečivem to bude opravdová lahůdka.
- Pro jarní detox se hojně využívá bohatý nápoj - smoothie.
Mezinárodní den mrkve
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 12 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 13 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 16 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nasušit bylinky, abyste nejlépe zachovali jejich aroma? Tyhle kroky zajistí perfektní výsledek
MasterChef Česko 2022: Jak na "ligové" bramboráky podle Petry z týmu růžových? Jedna netradiční surovina jim dá šmrnc!
Brusinky až z Ameriky. Dělá se z nich omáčka ke krocanovi a hodí se i do moučníků