Kořenová zelenina: Skvělý pomocník v kuchyni se spoustou skvělých chutí
Kořenová zelenina, jak už název napovídá, jedná se o druh zeleniny, která se pěstuje pro své kořeny, oddenky nebo hlízy. Mezi nejznámější a nejvíce používaný druh kořenové zeleniny patří mrkev, petržel, celer, červená řepa, křen nebo třeba zázvor. Obsahuje spoustu významných a cenných látek pro náš organismus a při správném uskladnění ji můžeme využívat po celý rok.
Využití kořenové zeleniny
Kořenová zelenina má opravu hojné využití v kuchyni.
- Používá se k přípravě polévek, které jsou opravdu vydatné, zasytí nás na delší dobu a dodají potřebné množství vlákniny.
- Tradiční česká klasika - svíčková omáčka, která se bez bohatého základu z kořenové zeleniny neobejde.
- Skvěle poslouží i jako příloha k hlavnímu chodu.
- Vegetariáni používají kořenovou zeleninu jako náhradu masa, nebo jako svěží salát.
- Vykouzlíte z ní lahodnou pomazánku a ve spojení s čerstvým domácím pečivem to bude opravdová lahůdka.
- Pro jarní detox se hojně využívá bohatý nápoj - smoothie.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 6 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 7 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vinice jí zničilo tornádo, půl roku poté budou její vína k dostání v Žabce
Kuchařem roku je Lukáš Čížek z Vrchlabí. Nejlepší cukrářkou se stala Anna Marvanová. Porotu okouzlila tímhle dezertem!
Jak na křupavé skořicové jablečné chipsy: Jde to v troubě i ve friťáku a příprava je velmi jednoduchá