Správně připravená marináda dodá masu tu potřebnou chuť a šťavnatost
Marináda je vlastně takový tekutý poklad, který se používá k ochucení masa či jiných pokrmů. Používá se hnedka ze dvou důvodů: Jednak dodá masu potřebnou chuť a šmrnc a také mu pomáhá dodat potřebnou křehkost a šťavnatost. Marinádu si můžete připravit podle vlastní chuti a nápaditosti. Žádná marináda se určitě neobejde bez tří základních surovin jako je olej, koření či bylinky a kyselá složka např. ocet.
Marináda, bez které se neobejde žádná grilovačka
Umíte si připravit letní grilovačku bez pořádné marinády, která dopomůže k lepší chuti grilovaného masa? My tedy ne. Poradíme vám, jak připravit tu nejlepší marinádu, po které se vám budou sbíhat sliny. Přidejte do ní pořádnou porci čerstvého česneku a bylinek!
Marináda se hodí i běžnému použití
Není-li zrovna grilovací sezóna, pak určitě oceníte marinádu i při běžném denním vaření a pečení masa. Když si maso naložíte den dopředu do oblíbené marinády - druhý den budete mile překvapeni, k jaké chuti a křehkosti masa vám dopomůže. Vyzkoušejte třeba marinované kuře.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nepečený piškotový dort podle Josefa Maršálka nadchne každé dítě: Dejte si pozor na opatrné míchání krému, radí cukrář
Pivo v misce nebo pečená toulavá kočka: Středověký jídelníček chudých byl noční můra
Michael Jackson měl rád smažené kuře, i když se snažil být vegetarián. Jeho posledním jídlem byl špenátový salát s kuřecím masem