Snídaně je základ dne. Máte raději sladkou, nebo slanou variantu?
Snídaně dokáže velmi pozitivně nastartovat náš den, neboť nám doplní potřebnou energii po spánku. Měla by být zdravá a obsahovat veškeré důležité složky, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy a vláknina. To, zda bude sladká nebo slaná, pak záleží už jen na preferencích.
Proč snídat?
Přečtěte si několik důvodů, proč byste neměli vynechávat snídani.
-
Poskytuje energii: Snídaně dodává tělu potřebnou energii pro zahájení dne. Po nočním spánku je tělo vyčerpáno a potřebuje doplnit zásoby energie.
-
Podporuje koncentraci a produktivitu: Pravidelná snídaně může zlepšit kognitivní funkce, koncentraci a výkonnost během ranních hodin.
-
Pomáhá udržovat váhu: Snídaně může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a snížit riziko přejídání se během dne, což má pozitivní vliv na kontrolu váhy.
-
Zlepšuje trávicí systém: Správně sestavená snídaně může podpořit trávicí systém a pomoci předcházet zažívacím potížím.
Inspirace a nápady na sladké i slané snídaně
Hledáte inspiraci na sladké i slané snídaně? Tady máme pár tipů.
- Sladké snídaně zahrnují zejména cereálie s mlékem, palačinky, lívance, vafle, jogurty s ovocem a granolou či müsli, různé buchty či muffiny atd.
- Slané snídaně se často skládají z vajec (míchaná, sázená, uvařená apod.), poté jsou oblíbené různé druhy toustů či sendvičů, snídaňové tortilly, obložené pečivo atd.
Den vejce
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 6 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 7 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smaženka přežila socialismus a dál je českým hitem: Potřená hořčicí a obložená okurkou a kapií chutná perfektně
Fenomén českého chřestu aneb Proč si tuhle zeleninu zamilovat a jak ji upravit
Znáte mišpule? Sladké zimní ovoce je ideální na marmeládu, ta spolu se skořicí dodá nezaměnitelnou chuť křehkým tartaletkám