20 tipů na nejlepší bábovky podle receptů našich maminek a babiček
Bábovka je sladké pečivo, kterému se v minulosti říkalo "bába" - proto se forma na pečení nazývala bábovka. Jde o moučník, který pekly naše maminky, babičky i prababičky a recepty na něj se dědí z generace na generaci.
V současnosti na bábovky existuje nespočet variací. Jsou bábovky piškotové, třené, kynuté i tvarohové. Přidává se do nich ovoce, rozinky, zelenina, mák nebo ořechy. Povrch bábovky můžeme polít polevou nebo jen poprášit cukrem.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Rychlá bábovka šlehačková
- Piškotová bábovka
- Čokoládová bábovka ze zakysané smetany
- Tvarohová jednoduchá bábovka
- Pudinková bábovka
- Bábovka s roládou
- Kokosová bábovka s rumem
- Jablíčková bábovka
- Bábovka mandlovo-rumová
- Jogurtová bábovka-rychlovka
- Kynutá maková bábovka
- Bábovka ořechová
- Citronová bábovka se zakysanou smetanou
- Tvarohovo-mrkvová bábovka
- Bramborová bábovka
- Opilá maková bábovka
- Hrnková olejová bábovka
- Mramorová bábovka..:-)
- Perníková bábovka s mandlemi
- Majonézová kakaová bábovka s tvarohem
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Češi umí nejlepší bábovky! Jak na mramorovou klasiku nebo zdravou proteinovou bombu?
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Komentáře