Co je filírování? Poradíme i méně zkušených kuchtíkům, jak ovládnout tuto techniku
Jistě jste již narazili na pojem filírované maso. Víte ale, co to vlastně je a jak takové maso připravit? Dnes je moderní mít cizí název snad na všechno a přitom se za tajemným slovem skrývá něco úplně obyčejného.
Co to tedy znamená? Filírování je krájení masa na tenké plátky. Nejčastěji se filíruje vepřová panenka, kachní prsa nebo steaky. Krájí se maso dušené, vařené, smažené nebo upečené a v restauracích tak často činí přímo před zraky hodovníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně filírovat maso
Rozhodně se neobejdete bez ostrého nože a kuchyňského prkénka, na kterém maso pokrájíte.
- Hotové a odpočinuté maso krájíme na plátky tenké 0,5–1 cm.
- Maso hezky urovnáme na talíř, přidáme vše ostatní a můžeme servírovat.
Protože se často filírují právě steaky, přidáváme na závěr videorecept, ve kterém je ukázána příprava šťavnatého steaku krok za krokem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Co je lyofilizované ovoce? Toto ovoce sušené mrazem je křupavé a lehké jak pírko
Komentáře