Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné saláty jsou v zimních měsících skvělým způsobem, jak dodat svému tělu tolik potřebné vitamíny. Tuto pochoutku si můžete naplno vychutnat bez obav o svou postavu. S našimi tipy docílíte chutného ovocného salátu.

Vitaminová bomba v podobě ovocných salátů je velmi oblíbená nejen u dětí. Své příznivce si tyto saláty našly především pro svou variabilitu. Připravte si je z kombinace oblíbených druhů ovoce spolu s delikátní zálivkou a třeba i jogurtem.

Tipy k přípravě ovocného salátu

Ideálním ovocem do zimních ovocných salátů jsou jablka, hrušky, banány, hroznové víno, ananas a pomeranče. Jejich kombinaci zvolte podle vašich chutí.

  1. Nakrájené banány, jablka a hrušky před přidáním do salátu polijte citronovou šťávou a promíchejte je v ní. Zabrání to jejich hnědnutí.
  2. Zálivky by měly obsahovat kyselé a sladké ingredience. Ochuťte salát medem a limetkovou šťávou nebo třeba pomerančovou šťávou s medem a skořicí.
  3. Servírovaný ovocný salát pak dozdobte jogurtem či zakysanou smetanou a pro efekt přidejte čerstvou mátu nebo meduňku. Lístky máty přidané do salátu mu dodají osvěžující chuť.

Saláty uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve, nejlépe během několika hodin od přípravy, v závislosti na použitém ovoci. Zpestřit je můžete různými druhy ořechů a semínek, rozinkami, granátovým jablkem, plátky kokosu nebo kompotovaným ovocem. Videorecept vás provede přípravou ovocného salátu s vaječným koňakem:

Komentáře

Další tipy a triky