Jak na ovocný salát v zimě? Vyberte zralé ovoce a připravte delikátní zálivku
Ovocné saláty jsou v zimních měsících skvělým způsobem, jak dodat svému tělu tolik potřebné vitamíny. Tuto pochoutku si můžete naplno vychutnat bez obav o svou postavu. S našimi tipy docílíte chutného ovocného salátu.
Vitaminová bomba v podobě ovocných salátů je velmi oblíbená nejen u dětí. Své příznivce si tyto saláty našly především pro svou variabilitu. Připravte si je z kombinace oblíbených druhů ovoce spolu s delikátní zálivkou a třeba i jogurtem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tipy k přípravě ovocného salátu
Ideálním ovocem do zimních ovocných salátů jsou jablka, hrušky, banány, hroznové víno, ananas a pomeranče. Jejich kombinaci zvolte podle vašich chutí.
- Nakrájené banány, jablka a hrušky před přidáním do salátu polijte citronovou šťávou a promíchejte je v ní. Zabrání to jejich hnědnutí.
- Zálivky by měly obsahovat kyselé a sladké ingredience. Ochuťte salát medem a limetkovou šťávou nebo třeba pomerančovou šťávou s medem a skořicí.
- Servírovaný ovocný salát pak dozdobte jogurtem či zakysanou smetanou a pro efekt přidejte čerstvou mátu nebo meduňku. Lístky máty přidané do salátu mu dodají osvěžující chuť.
Saláty uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve, nejlépe během několika hodin od přípravy, v závislosti na použitém ovoci. Zpestřit je můžete různými druhy ořechů a semínek, rozinkami, granátovým jablkem, plátky kokosu nebo kompotovaným ovocem. Videorecept vás provede přípravou ovocného salátu s vaječným koňakem:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
5 skvělých tipů, jak využít med v kuchyni: Hodí se do salátové zálivky i sladkého másla
Granátové jablko, ovoce lásky: Jak na jeho vyloupání a nejrůznější využití v kuchyni
Komentáře