Cukrová poleva: Jak připravit polevu na žloutkové věnečky a další moučníky
Cukrová poleva je neodmyslitelně spjata se žloutkovými věnečky, nejrůznějšími řezy, cukrovím, ale také s perníky či makovníky litými na plech. Moučník udělá nejen lákavějším vzhledově, ale také mu dodá výraznější chuť.
Polevy jsou jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Pozvednou chuť i vzhled nejen vašich sladkých dobrot, ale také litých buchet a perníků. Připravte si cukrovou polevu s námi během krátké chvíle a vylepšete polevou vámi připravovaný moučník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na cukrovou polevu s citronem
Na polevu si připravte 200 g pudrového cukru, 10 g medu, 5 g oleje a 30–40 g citrónové šťávy. Do odváženého cukru vlijte citrónovou šťávu, přidejte olej a med a řádně míchejte do vzniku hladké polevy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V případě věnečků do polevy namáčejte jejich horní část, kterou posléze přiklopte na spodní část naplněnou krémem. Perníky a makovce polevou polijte a rovnoměrně ji na nich rozetřete. Vyzkoušet můžete i jinou variantu polevy podle videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Odpalovaná hmota: Připravte si lahodný korpus jako základ pro žloutkové věnečky
Kdy polévat litý perník čokoládou nebo polevou? Během okamžiku z něho vykouzlíte luxusní moučník
Komentáře