Jak snadno očistit větší množství paprik? Po vykrojení je zbavíme semínek a plody opláchneme vodou
Paprika je výborná plodová zelenina, která se hodí k použití zasyrova i k tepelné úpravě. Vybírat můžeme z plodů různých barev, tvarů a chutí. Hlavní sezóna paprik probíhá od července až do podzimu.
Papriky v syrovém stavu jsou výbornou zeleninou do salátů, používáme je často v kombinaci s další plodovou zeleninou (rajčata, okurky) a s jemně nakrájenou cibulí. Přidat můžeme např. balkánský sýr a vhodnou zálivku. Mezi nejoblíbenější tepelné úpravy paprik patří lečo, také můžeme snadno papriky zmrazit a používat podle potřeby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak snadno očistit papriku
Když čistíme jen malé množství paprik, nejprve je umyjeme a pak odstraníme semínka. Když ale potřebujeme připravit větší množství paprik, není čas na zdlouhavou práci.
- Papriky podélně rozkrojíme a odkrojíme stopku.
- Vykrojíme a odstraníme semínka. Přitom zkontrolujeme, jestli je paprika uvnitř zdravá, pěkně vybarvené papriky se uvnitř někdy kazí.
- Nakonec papriky pod tekoucí vodou umyjeme a tím odstraníme zbývající semínka, která navzdory čištění často v paprikách zůstanou. Při mytí paprik až na závěr se nám podaří papriky očistit lépe, než při mytí hned na začátku.
- Tip: Pokud vykrajujeme pálivé papriky, vezmeme si na to jednorázové rukavice. Předejdeme tím nepříjemnému pálení. Jsme opatrní, abychom si nesáhli rukou na obličej.
Na závěr pro vás máme recept na výborné lečo. Pokud máte dostatek paprik a rajčat, určitě si ho nenechte při letošní sezoně ujít, patří k nejoblíbenějším letním jídlům a dá se snadno zavařit na zimu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 52 minutami
Mandlové šneky
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 13 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Párek v rohlíku po česku: Nejen jako stánkové občerstvení, ale i levná domácí večeře
Sterilované kapie jsou atraktivní pro zdobení pokrmů studené i teplé kuchyně. Na jejich zaváření není nic složitého
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Komentáře