Jak mrazit papriky. Máme dvě možnosti postupu. Které dáte přednost?
Papriky jsou oblíbenou plodovou zeleninou, která doplňuje náš jídelníček především v létě a na podzim. Díky mražení si je snadno můžeme uchovat pro celoroční využití. Mrazíme pouze kvalitní zdravé plody. Kromě zelených paprik budou skvělé i lahodné kapie.
K mražení využijeme buď papriky z vlastní zahrady nebo výhodně nakoupené. Mohou být zelené, červené, oranžové a další. Nejprve je rozkrojíme a zbavíme semínek, poté je umyjeme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili veškerých nečistot.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak snadno mrazit papriky
Rozkrojené a očištěné papriky necháme okapat a pak je na prkýnku nakrájíme na stejnoměrné proužky. Dále máme dvě možnosti postupu:
- Nakrájené papriky vložíme na chvíli (dvě až tři minuty) do vroucí vody, poté je ochladíme ve studené vodě, do které můžeme přidat kostky ledu pro rychlejší ochlazování. Pak je narovnáme do mikrotenových sáčků a zmrazíme.
- Nakrájené papriky můžeme dát rovnou do mikrotenových sáčků, bez blanšírování. A hned je zmrazit. Nepředvařené papriky zaberou v mrazničce více místa než blanšírované.
A jak mrazíte papriky vy? Předváříte je nebo raději mrazíte syrové? Budeme rádi, když nám napíšete do komentářů pod článkem, který postup se vám více osvědčil.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sklízet papriky? Máme pro vás několik tipů pro šetrnou sklizeň oblíbené plodové zeleniny
Sterilované kapie jsou atraktivní pro zdobení pokrmů studené i teplé kuchyně. Na jejich zaváření není nic složitého
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře