Na co se hodí žlutá cuketa? Na záhoně upoutá už svou barevností. Je nějaký rozdíl v kuchyňské úpravě?
Žlutá cuketa upoutá svým výrazným vzhledem už na záhonech. Je skvělá do moučníků a sladkých pokrmů, kterým dá krásnou barvu. Můžeme ji také grilovat, plnit nebo zpracovat na cuketovou sekanou.
Cukety se dnes pěstují v mnoha odrůdách, které se liší na pohled především svou barevností a vzrůstem. Mezi všemi vynikají žlutě zbarvené cukety, které jsou zvlášť vhodné do moučníků a sladkých jídel. Používáme především mladé plody, které se nemusí loupat, ani z nich není třeba odstraňovat tuhá semena.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak používat žluté cukety
- Pokud se rozhodujeme, kterou cuketu zpracovat do lité buchty na plech, můžeme si být jisti, že žlutá cuketa je dobrou volbou. Moučníku dá skvělou barvu.
- Žlutou cuketu využijeme i do různých placiček, bramboráků nebo lívanečků. Barevnost cuketových jídel, do kterých přidáváme vajíčka, žlutá cuketa totiž ještě zvýrazní a vylepší.
- Žlutá cuketa je skvělá do cuketové sekané. Opět se postará o krásnou barvu pokrmu.
- Žluté cukety můžeme grilovat, péct, zapékat, plnit, smažit nebo vařit. Použití je stejné jako použití jiných odrůd cuket. Přidanou hodnotou je krásná barevnost a jemnost těchto cuket.
Přemýšlíte, co sladkého upéct z cukety? Můžete se nechat inspirovat přehledem oblíbených receptů na toto téma.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak připravit jemný cuketový moučník. Zdravá a chutná variace na letní buchty a koláče nás potěší
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře