Svatomartinské rohlíčky zachutnají každému. Jakou zvolit náplň, aby byly dokonalé a rychle se po nich zaprášilo?
Svatomartinské rohlíčky, rohlíky, rožky nebo podkovy - řeč je o drobném pečivu, které se připravuje na svátek svatého Martina jako pohoštění, chutný dárek a milá pozornost. Jak rohlíčkům dodat pomyslnou "třešničku", aby uchvátily všechny, kdo je ochutnají?
Ať už je připravujeme tradiční kynuté nebo zvolíme nekynutou variantu zjemněnou šlehačkou, je otázkou, jakou použijeme náplň, a zda svatomartinské rohlíčky budeme vůbec plnit. Lze je totiž udělat i bez náplně. Většina lidí by ale měla pocit, že jsou příliš suché, a ocení spíše rohlíčky plněné.
Tradiční ořechová náplň
Tradiční náplní do svatomartinských rohlíčků je náplň ořechová. V tomto období je už po sklizni vlašských ořechů a měly by být i dobře vysušené a připravené k uskladnění nebo ke zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jiné oblíbené náplně
Přehled skvělých receptů na tradiční svatomartinský oběd, pečenou husu, knedlík a zelí, jsme připravili v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 14 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct svatomartinské rohlíčky? Stačí několik surovin a z tvárného těsta vznikne výtečný moučník našich babiček
Jak poznat kvalitní vlašské ořechy? Jen takové se hodí ke konzumaci, při špatném prosušení nebo skladování snadno chytnou plíseň
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Komentáře