Jak pěstovat a používat tuřín? Opomíjená zelenina chutí připomíná mladé kedlubny
Možná se domníváte, že tuřín je něco podřadného, co chutná nevalně. Přesto stojí za vyzkoušení, možná právě vás chuť této opomíjené kořenové zeleniny nadchne. Některé nové odrůdy chutnají totiž velmi příjemně, navíc se velmi snadno pěstují a jsou nenáročné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tuřín dříve a dnes
Dříve byl tuřín důležitou plodinou, která se snadno uskladnila pro zimní využití. Tuřín se používal obdobně jako dnes brambory. Sloužil dokonce jako krmivo pro domácí zvířata. Dnešní odrůdy ale již nemají "řepovitou" chuť, kterou se dříve tuřín vyznačoval. Naopak jsou příjemně nasládlé a mnohem jemnější. Chutí připomínají mladé kedlubny.
Tepelná úprava i konzumace zasyrova
Tuřín v naší kuchyni
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 2 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 4 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat chřest? Oblíbenou lahůdku možná máte na zahradě a říkáte jí špargl nebo asparágus
Jak ochutit a upéct cuketové placky? Vyzkoušejte nejlepší recepty na oblíbené placičky, které se při pečení nerozpadají
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře