Začátek další řady MasterChef Česko se blíží: Nová řada přinese peprné okamžiky plné emocí, říká porotce Radek Kašpárek
27. 8. 2022 Vaření
Už v úterý 30. srpna začíná další řada oblíbené kulinářské soutěže MasterChef Česko. Amatérští kuchaři se v ní utkají nejen o titul MasterChefa, ale také o snovou výhru jednoho milionu korun! Co přinese letošní ročník a jak jej vnímají porotci?
Nové tváře, nové výzvy
Oblíbená kulinářská show MasterChef Česko se vrací na televizní obrazovky a přinese řadu nových výzev. Už osvědčená porota ve složení Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář bude mezi nadšenci do vaření opět hledat toho nejlepšího, který na konci získá vytoužený titul a s ním i výhru 1 milion korun. Připomeňme, že loni si cenu odnesla Slovenka Besky, v roce 2020 byl vítězem dnes už dobře známý Roman Staša, na kterého se letos mohou diváci těšit i v dalším pořadu TV Nova, kuchařské road show Souboj na talíři.
Mohlo by vás zajímat
Každá řada soutěže MasterChef je něčím nová. Přirozeně se proměňuje finálová šestnáctka, stejně tak však na soutěžící čekají nové výzvy. V letošním ročníku nebudou chybět oblíbené testy znalostí i chuti, stejně jako master class se zajímavými hosty nebo venkovní výzvy v netradičním prostředí. MasterChef Česko 2022 se také mnohem více zaměří na lokální suroviny dostupné v našich zeměpisných šířkách.
"V rámci natáčecího studia, kuchyně MasterChefa, přibyly nějaké nové technologie a tvůrci se každý rok snaží o co nejmodernější vybavení a představení technologií, které třeba v předchozích ročnících nebyly. Každá řada je tak vždycky o něco náročnější než ta předešlá a porotci sami říkají, že tohle je asi zatím nejnáročnější řada," říká pro Toprecepty.cz Markéta Damková z TV Nova a dodává, že pokud jde o průběh soutěže, pak v letošním ročníků má každý z porotců k dispozici jednu zlatou kartu, kterou může udělit soutěžícímu, jehož jídlo si ho nejvíc získalo.
Výhrou je opět trofej MasterChef a jeden milion korun, novinkou je možnost stát se pravou rukou Radka Kašpárka v jeho nově otevírané restauraci. Velkou novinkou je potom skutečnost, že letos poprvé dostali soutěžící už do castingových kol zadání, a sice uvařit jídlo, které je nějakým způsobem vystihuje nebo charakterizuje. Porotci napsali soutěžícím osobní dopis, ve kterém jim tohle zadání sdělili.
"Tentokrát budeme hodně cestovat po České republice a současně hledat exotické prvky v rámci české kuchyně. Vnímáme totiž, že její součástí jsou různé národnosti, které tu žijí. Rádi bychom tedy ukázali, jak je česká gastronomie pestrá. Když se totiž řekne česká kuchyně, všichni si představíme knedlíky nebo smažák, a přitom je tady spousta zajímavých receptů a vlivů, které se sem v posledních letech dostávají,“ popisuje koncept letošní řady show MasterChef Česko její hlavní režisér Radovan Síbrt. A co říkají samotní porotci?
"Musím podotknout, že letošní řada je nejvyrovnanější. Je tady tolik špičkových amatérských kuchařů, že by mohli vyhrát úplně všichni," říká Radek Kašpárek, který se už minule svěřil, že nová řada přinese skutečně peprné okamžiky plné emocí.
"Já bych se nikdy nepřihlásil do žádné soutěže, jsem takový, že mám spíš rád svůj klid, a tady tohle znamená vykročení z komfortní zóny a vážně to není legrace. Já všechny soutěžící obdivuju, že to zvládnou, protože jak psychicky, tak fyzicky je to strašně náročné," přidává svůj pohled další slavný šéfkuchař Jan Punčochář.
"Myslím si, že tahle soutěž může lidem ohromně změnit život. A pro začátečníka je to skvělé nakopnutí. Jít do takovéhle soutěže, spoustu se toho naučit a potom to umět prodat…" glosuje poslední z porotců Přemek Forejt.
Je toho skutečně hodně, na co se můžete letos těšit. MasterChef Česko 2022 se bude vysílat vždy v úterý a ve středu ve 20:20 na Nově. Hned poté každé úterý následuje další oblíbená show tří šéfkuchařů, Souboj na talíři.
Náš tip: Připomeňte si s námi loňskou řadu ve fotografiích.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Moruše pěstujeme na zahradách buď jako stromy nebo keře. Dobře prospívají na slunečném a teplotně příznivém místě. Zpočátku potřebují občasné zalití,… Číst více
Správně usušit houby je důležité pro jejich kvalitu a trvanlivost. Za určitých podmínek je sušíme i venku
Sušení hub je nejběžnější způsob jejich zpracování a konzervace. Sušením houby získají intenzivní charakteristickou vůni, pro kterou jsou ceněny. K… Číst více
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!
Nasbírali jste si letos na podzim dostatečnou… Číst více
Encyklopedie bylinek na sušení: Jak správně usušit libeček, jak majoránku a co se šalvějí
Sušené bylinky jsou častou ingrediencí jídel.… Číst více
6 nejlepších způsobů, jak usušit houby i bez sušičky: Pomůže sůl, nit i obyčejné síto
Rádi byste si něco z hub uchovali také na zimu?… Číst více
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Sušené houby se snadno skladují, nezaberou mnoho místa a jsou velmi trvanlivé. Před použitím je obvykle namáčíme, ale pokud je přidáváme např. do… Číst více
Česnek je v kuchyni nepostradatelný. Stroužky snadno uchováme v oleji či soli, mrazíme je a sušíme
Kvalitní pevné palice česneku se dobře skladují na bedničkách nebo svázané a zavěšené. Ve vhodném prostředí vydrží až do jara, ale máme-li obavy o… Číst více
7 nejlepších dobrot z rajčat a jak je nejlépe připravit: Rajská marmeláda nebo omáčka vyžadují tyto postupy
Rajčata jsou snadno dostupnou zeleninou a… Číst více
6 nejlepších způsobů, jak uchovat rajčata na zimu: Dají se usušit, zamrazit, využít na protlak i fantastický domácí kečup
Když je léto plné slunce a rajčata mohou hezky… Číst více
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě
Věděli jste, že si vůbec nemusíte kupovat sušená… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Souboj na talíři začíná už za týden. Šéfkuchaři v nové řadě ukážou, jak se dělá správný smažák, žemlovka nebo halušky
Začátek další řady MasterChef Česko se blíží: Nová řada přinese peprné okamžiky plné emocí, říká porotce Radek Kašpárek
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Zadělávané kuře: Lehké jídlo je výborné k obědu nebo k večeři
MasterChef Česko se vrací na televizní obrazovky: Kdo získá titul nejlepšího amatérského kuchaře a výhru 1 milion korun?
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků