Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Zdroj: Freepik, rawpixel.com, a Freepik, freepik/koláž Toprecepty

Dobrý guláš s lehce pikantní omáčkou ocení nejen hospodští štamgasti. Dokonale ho připravit a ochutit, to neumí každý. Víte, která znamení horoskopu uvaří gulášek, který nadpozemsky chutná a na jazyku se jen rozplývá?

Není guláš jako guláš

Ačkoli to možná na první pohled vypadá, že guláš je jídlo spíš do chladnějšího počasí, protože zahřeje a zasytí, není to tak úplně pravda. Voňavému gulášku přeje i letní počasí, kdy připravený (nebo jen ohřívaný) v kotlíku je vítaným zpestřením letního posezení u grilu.

Byť guláše mají své dané receptury, přece jen každý chutná trochu jinak. Různí kuchaři mají své osvědčené přísady a fígle a obyčejný pokrm tak promění v gurmánský zážitek. 

A čí guláš vás dostane? To prozradí znamení horoskopu.

Býk (20. dubna – 20. května): Vyznavači klasiky

Stojí oběma nohama pevně na zemi a vyznávají tradiční hodnoty. Býci jsou trpěliví, praktičtí a někdy až trochu konzervativní. To se občas projevuje i v jídle. Dokáží ovšem dokonale chuťově vyladit a lehce pozměnit některé recepury.

Obyčený hovězí guláš s bohatým cibulovým základem v jejich režii překvapí dokonale vyváženou chutí a vůní a skvělou omáčkou.

Rak (21. června – 22. července): Milovníci rodinných obědů 

Raci potřebují ulitu, která je chrání před nepřízní osudu a vnějším světem. Proto nepřekvapí, že, nejšťastnější jsou doma, ve své rodině. Symbolem rodinné pospolitosti pro ně jsou společné obědy nebo večeře, při kterých se sejdou všichni blízcí.

V kuchyni se otáčejí rádi a snaží se, aby všem chutnalo. Opravdovými mistry jsou v přípravě segedínského guláše, který v jejich podání nemá žádnou chybu.

Panna (23. srpna – 22. září): Využijí zbytky

Romantismus je jim cizí a na prvním místě je racionalita. Panny potřebují jistotu a bezpečí a určitý řád. I v jejich kuchyni má vše pevné místo a běda, když umístíte kastrol do jiné přihrádky. 

Praktičnost lidí narozených ve znamení Panny je vede k tomu, aby neplýtvali. Když vaří, snaží se zužitkovat to, co mají doma ve spíži a v ledničce. U guláše tak často nastavují maso i uzeninou, ovšem chalupářský guláš se špekáčky v jejich podání je vynikající.

Štír (23. října – 21. listopadu): Musí to mít naostro

Štíři berou všechno ve svém životě neuvěřitelně vážně. Jejich smysl pro zodpovědnost může být jejich okolí až nepříjemný. Nikdo by neřekl, že mají také fantazii.

Ta se projevuje především v kuchyni. Mají mlsný jazýček a nespokojí se jen tak s něčím. Když se pustí do přípravy guláše, naplno se projeví jejich láska k pikantním až ostrým pokrmům. Není divu, že jejich majstrštychem je pálivý mexický guláš.

Vodnář (20. ledna – 18. února): Překvapí jinými chutěmi

Občas mají hlavu v oblacích a Vodnáři si také zakládají na tom, že se nespokojí se zavedenými postupy. To se projevuje v jejich pracovním i osobním životě. Potřebují vždy překvapit něčím novým a neotřelým.

Pokud se pustíte ke sporáku, můžete si být jistí, že nic obyčejného nepřipraví. Každé jídlo ozvláštní netradičními ingrediecemi. Na grilovačku tak přinesou ochutnat vynikající cuketový guláš s krůtím masem.

Co si budeme vyprávět, guláš uvaří i ostatní znamení horoskopu. Možná nemají tolik talentu,  ale když budou mít ten správný den nebo se vyzbrojí osvědčeným receptem a trpělivostí, překvapí chuťově vyváženým a  šťavnatým pokrmem.

Náš tip: Poctivý hospodský guláš si můžete připravit podle našeho videoreceptu.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

astrotalk.com: 5 Zodiac Signs Men Who Make The Best Chefs

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více