Medvědí chleba
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. Do těsta přidáme zelené bylinky, díky kterým bude pěkně vonět. Chléb upečeme ve formě na biskupský chlebíček.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 5 629 kJ / 1 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,65 g |
Tuky | 28,81 g |
Vláknina | 21,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 225,89 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2013 08:05
Alexiss:Aleiss, jsem moc ráda, že chlebík chutnal. Já ho mám taky ráda jen s máslem a na to si dávám domácí Lučinu, teda pokud jí mám udělanou a to je přímo luxusní jídlo....
17. 4. 2013 20:32
S dovolením přidávám foto, ačkoliv- pekla jsem během dvou dnů dvakrát (poprvé zmizel ještě teplý), ale podle vlastní fantazie. Až potom jsem tu našla tento recept, který je téměř totožný. Vynechala jsem pažitku, kmín a polovinu droždí, přidala slunečnicové a lněné semínko. Nejlepší je jen s máslem, nebo s tvarohem, i uzeným z Lidlu.
Jo, ještě +9
Jo, ještě +9
14. 4. 2010 21:52
Dneska jsem ho pekla znova, tak přidávám fotku, jak vypadá z pečky
13. 4. 2010 20:45
Nepochopím, proč zadělávat těsto v pekárně a pak péct chleba v hranaté formě, no a na 300g mouky kostka droždí to jsi asi teorií o pečení v DP naprosto nepolíbená, na půl kila mouky se dává čtvrtka droždí....
13. 4. 2010 09:21
13. 4. 2010 07:36
Bibitak ten tedy je já si snad tu pekárnu budu muset také koupit, stále to oddaluji, ale když tu vidím ty vaše dobrotyjste šikulky a Tobě nyní 6.tý bodík posílám
12. 4. 2010 21:40
Bibinko, no to musím dát každopádně bodíka. Taky se na to chystám už nějakou dobu. Vypadá moc dobře
12. 4. 2010 20:35
No tak ten láká k vyzkoušení Bibi+3
12. 4. 2010 19:57
Je mi to jasné, Bibi!! medvědí česnek a je to tady!! Co já už jsem se nascháněla všeho, co se tady dočtu! I Albert začal objednávat celozrnné mouky, Orel ďobáčky a šmakouna.. a už vím, jak vypadá medvědí česnek. Člověk se učí celý život A ty máš plusík! Ten chleba se mi moc líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 12 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 3 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 3 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 4 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 5 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 5 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 6 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 7 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 8 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: proč se dává ocet do chleba proč se dává do chleba ocet pečení chleba biskupský chlebíček z žitné chlebové mouky proč ocet do chleba recept na biskupský chléb jak vypada medvědí česnek proč dát ocet do chleba proč se dává ocet do těsta cesnek uci proč potírat chléb vodou pečeme chleba s česnek proč se dava do testa ocet ocet do chleba proc ocet do testa proč se dává do pečiva ocet? proč se dává olej do těsta na chleba proč se přidává ocet do těsta na chleba? chleb pečeny s medvědim česnekem medvědí pečení chleba
Suroviny: voda, ocet, olej, sůl, cukr, mouka chlebová hladká, mouka tmavá chlebová žitná, droždí čerstvé, pažitka, česnek mědvědí, libeček, kmín celý, olej, ocet
Medvědí chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQv5
9 názorů