Lečo - polotovar
Suroviny
Porce: dle velikosti sklenic
Nutriční hodnoty
Energie | 15 188 kJ / 3 630 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,00 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 160,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 650,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: kdosi ze sousedů na chalupě, ale už mám ve svém sešitě receptů roky, takže netuším...:)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2015 10:28
Klariska:
souhlasím, zavařuji jen papriky a rajčata už 30 let sám od sebe, bez tuku, cibuli a ostatní přísady až v zimě při vaření. Přidávám i trochu rajčatového protlaku a ostrého kečupu, opečenou klobásu nebo kvalitní špekáček a vajíčka. Chuť parádní, jen jsem nevěděl, že jsem geniální . . .
souhlasím, zavařuji jen papriky a rajčata už 30 let sám od sebe, bez tuku, cibuli a ostatní přísady až v zimě při vaření. Přidávám i trochu rajčatového protlaku a ostrého kečupu, opečenou klobásu nebo kvalitní špekáček a vajíčka. Chuť parádní, jen jsem nevěděl, že jsem geniální . . .
7. 9. 2012 19:28
Jo a na podusení trochu oleje-jinak bez tuku,fakt ho tam máte moc
7. 9. 2012 19:26
Dobré je ještě přidat nastrouhanou cuketu,jinak jedině s cibulí,ale jen lehce podusit do skelnata,pak přidat rajčata,papriku,sůl,pepř,vegetu.Rajčata neloupu,ale nakrájím na menší kostičky.30min.zavařuji.Vyhnat na stovku a pak na 80.stupních dozavařuji.
11. 9. 2010 11:30
Zavářet jen papriku s rajčaty a cibuli dávat až při vaření je takřka geniální nápad, ovšem tuk úplně vynechám. Bod .
30. 7. 2010 11:14
Strašně moc tuku - zbytečně, jinak dělám i s cibulí.
30. 7. 2010 09:43
Isahu, přesně, jak píšeš, je plno receptů a každý si stojí za svým, protože mi to nikdy nekvasilo, píšu tento komentář(od toho ostatně komentáře tady jsou...). Možná Ti to zkvasilo, že nedáváš sůl, nevím... A že vydusím šťávu, neznamená, že dělám do "bláta".Zavařuji lečo, jako je recept v podobných, cibuli na sádle trochu zesklovatím..
30. 7. 2010 09:30
jahodo, dusím to nepřikryté, takže tekutina také mizí, s cibulí ale nemám dobrou zkušenost, má tendenci kvasit...a tím sterilováním to "dojede", takže kdybych to dělala úplně doměkka, tak je ta zelenina potom jak bláto... ale každý máme své vyzkoušené
30. 7. 2010 09:18
Ďakujemvyskúšam to
30. 7. 2010 09:00
Já dávám trochu sádla, ve sklenici nahoře potom krásně ztuhne a lečo vydrží několik let. Já dusím ale rozhodně i s cibulí, solí a pepřem úplně doměkka - vydusím vodu z rajčat - prostě nahotovo.Nic se nezkazí.
30. 7. 2010 08:30
Ivanko, není to mastné nepodlévám, zelenina pustí svojí vodu, podusím krátce, aby se úplně nerozvařilo...díky velikosti největšího hrnce to dělám po částech, 10kg zeleniny se mi najednou nevejde pomalu do kuchyně, natož do kastrolu Takže na 1kg rajčat a 1kg paprik přijdou 3/5 kostky tuku (150g).
30. 7. 2010 08:21
Ivanka,chystám sa na lečo a hľadám nejaký recept,len som prekvapená že vo viacerých receptoch tam dávate tuk alebo sádloNie je to potom mastné?Neviem si predstaviť aký nálev vznikne.Ja som zeleninu vždy iba podusila a osolila,raz som mala recept aj s troškou octu a cukru...ale chcela by som vyskúšať niečo nové
30. 7. 2010 07:59
isahutak přesně takovéto dobroty do foroty přímo miluji a 6.tý bodík uděluji
29. 7. 2010 20:52
Koukám, mám jiný recept na lečo, zásadně nedávám tuk, ale zato dávám cibuli. Z hlavy si to jaksi nepamatuji po roce. Ale bodíka zasloužíš, protože lečo zavařené ve sklenici je hned při ruce, když potřebuješ rychle nasytit rodinku a pod masem to také nemá chybu
29. 7. 2010 20:41
díky současné ceně rajčat a paprik jsem dnes nadělala zásoby, takže konečně mohu vložit i foto - i když v tomto případě není moc co aranžovat
Dávám do menších sklenic, používám jak pro přípravu leča, tak pod maso.
Dávám do menších sklenic, používám jak pro přípravu leča, tak pod maso.
4. 5. 2010 12:03
Jana Remková - díky, už jsem se tu zabydlela, rodina jásá - zkouším nadšeně nové a nové recepty...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 26 minutami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 33 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 1 hodinou
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 3 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Tématické fráze: zavařené lečo recepty na domácí lečo zavařené lečo zeleninové lečo zavařené lečo zavařené zavařené zeleninové lečo recept na zavarené lečo lečo zavařené recept lečo do sklenic jak zavařit lečo recept na zeleninové lečo do sklenic zavarene lečo recept zelenina na lečo lečo polotovar polotovar na lečo leco ze sklenice lečo jako polotovar zaváření leča nálev na zeleninové lečo zavarene recepty na domácí lečo
Suroviny: paprika čerstvá červená, rajče, omega
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
17 názorů