Jablkový křen
Výborné spojení jablek a křenu ve sladkokyselém nálevu. Velmi snadný a rychlý recept. Jablka a křen nastrouháme a zalijeme horkým nálevem. Můžeme krátce sterilovat. Podáváme k ovaru, párkům a jiné oblíbené uzenině.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 509 kJ / 2 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 4,27 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 916 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 534,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sterilovat se nemusí, ale já pro klid na duši jsem nechala asi 20 minut pod vodou sterilovat. Podává se k ovaru i k párkům, či jiné ohřáté uzenině.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 12. 2020 15:27
Asi jsem staromilec, ale toto mi nepripada idealni. Kazdopadne valit ocet, byt treba jablecny, do jablek a krenu je nesmysl. Daleko lepsi je normalni citron. Rovnez sterilovani a zahrivani je hloupost. Takto udelany kren vydrzi v lednici pomerne dlouho a klovek nesmi byt liny si udelat dalsi cerstvy.
25. 2. 2016 17:17
Do nastrouhaného křenu s jablky dáte sůl,cukr,ocet a zalijete trochou vývaru,je to konzervované a vydrží velmi dlouho.
30. 12. 2015 18:00
18. 10. 2015 10:57
mike přerovský: Dobrý nápad, ale to je už iný recept. prosím, o akom odpade vravíte ? Veď nastrúha sa celý očistený chren. Ja srúham na robote, ale aj ručne strúhaný sa dá v pohode.
18. 10. 2015 09:21
Očištěný křen nakrájím na kolečka a umelu na masovém strojku-nejsou žádné zbytky jako při strouhání.Pomletý křen namačkám do zavařovací sklenice asi 2 cm od vrchu a zaliju plnotučnou hořčicí asi 1 cm.Hořčice časem vysychá ale při odebírání křenu se promíchá a doplní čerstvou. Takto vydrží v ledničce pod víčkem i půl roku.
15. 4. 2014 23:54
Supr recepet, teď jsem to dodělal. Akorát jsem si ho trocha upravil.
Jablek, octu i vody stejně. Cukru 180g, křenu 350g. U nás máme rádi ostrý . Jeden malej TIP na špinavej rendlík od cukru: hoďtě tam pytlík čaje a zalejte ho horkou vodou. Odpadá pracný umývání
Zítra peču kolena, už se moc těším.
Dávám bodík
Jablek, octu i vody stejně. Cukru 180g, křenu 350g. U nás máme rádi ostrý . Jeden malej TIP na špinavej rendlík od cukru: hoďtě tam pytlík čaje a zalejte ho horkou vodou. Odpadá pracný umývání
Zítra peču kolena, už se moc těším.
Dávám bodík
3. 1. 2014 22:01
dnes jsem si vyryl křen, koupil jablka a udělal tuto specialitu.
Ještě teď to cítím v nose. Je to vynikající:
Marie od Plzně:
Ještě teď to cítím v nose. Je to vynikající:
Marie od Plzně:
14. 11. 2013 15:43
Přečetla jsem si návod -něco podobného jsme kdysi dávno také dělávali. Tak se do doho pustím - křen jsem si vykopala na zahradě a
a dám se do práce.Díky za recept.
a dám se do práce.Díky za recept.
15. 10. 2013 11:55
deda:to znamená,že když při míchání - vaření tohoto roztoku dáš vařečku ven tak se musí táhnout cukernatá voda jako nitJe to jednoduché,ale možná to složitě píšu,třeba to někdo vysvětlí lépe
15. 10. 2013 11:44
cvo znamená pojem:.....voda na nit.....?
14. 8. 2013 10:04
veramarie.
Recept je nejvýbornější. já ne kvůli křenu, který u nás už neroste, ale kvůli raným jablíčkům, těch je hodně.
Recept je nejvýbornější. já ne kvůli křenu, který u nás už neroste, ale kvůli raným jablíčkům, těch je hodně.
23. 8. 2012 12:18
Moc děkuji za rady.
23. 8. 2012 11:45
Já křen očistím a celé kousky např. 20 cm vrznu do pytlíku a zamrazím, pak jen vytáhnu - nastrouhám potřebné množství a hned vrátím zpět, vydrží celý rok
23. 8. 2012 10:32
Jitka (neregistrovaný/ná):nevím zkus ho dát do sklepa do písku a nebodole v lednici v tom šuplíku mě v mikrosáčku taky dost dlouho vydržel a myslím když si ho nastrouháš a dáš do krabičky do mrazáku, vydrží určitě taky
23. 8. 2012 08:20
Prosím může mi někdo poradit zda se dá takto uchovávat samotný křen?Děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 2 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 3 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 4 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 6 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: křen s jablky kren s jablky recept kren jablkovy kren kren s jablkem křen s jablkem recept recept na křen s jablky strouhaný křen s jablky křen recepty jablka s křenem křen recept recepty kren recept křen s jablky křen s jabkama jablkový křen recept domácí křen recepty jablka s křenem recept jablkový křen jablka s krenem recept jablečný křen
Suroviny: jablko, křen, ocet, cukr, voda
Jablkový křen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G870
27 názorů