Tatarák
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,46 g |
Tuky | 33,89 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když jsme podle tohoto receptu tatarák připravili, vždy byli všichni spokojeni.
Raději upozorňuji, že tento tatarák není vhodný pro děti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2022 14:52
A zbytek jsem udělal bez příkras podle svého gusta: pouze sůl, pepř, po žbrdolci citr. šťávy a brandy (koňaku mi přišlo líto)
No, akorát se mi nedaří dohledat (Vlámové? Valoni? Francouzi? Italové?) kde že to dělají pouze takto jednoduše (pominuli kapary)
16. 10. 2021 01:05
11. 1. 2021 17:55
26. 10. 2019 23:46
26. 10. 2019 20:23
14. 10. 2019 08:45
31. 1. 2019 00:18
30. 1. 2019 21:41
28. 4. 2018 23:41
28. 4. 2018 23:37
28. 4. 2018 22:10
28. 4. 2018 18:57
Pokud by autorka nechala na titulním místě vlastní obrázek, tak by barva byla OK, že
To, že se maso mele je obvyklé a kdo zkoušel škrabat kilo svíce, tak se rád vrátí k mletí Spíše bych rád viděl ty dva hospodské lůmeny zmíněné v poznámce, jak dělají tatara ze SVÍČKOVÉ
"Necháme uležet v ledničce..." Tak to si třeba autorka (nebo ti dva výlupci) popletla s masem odleženým v KUSE
No, že to tak ale praktikovali, tak to už je jiná věc...
28. 4. 2018 11:45
27. 2. 2018 21:21
27. 2. 2018 20:47
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 6 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 6 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 7 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 8 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 8 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 8 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 9 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tatarak tatarák recept jak ochutit tatarák domácí tatarák recept na tatarák recept tatarák domaci tatarak recept ingredience na tatarák ingredience na hovězí tatarák recept tatarák z falešné svíčkové tatarský biftek recept jak dochutit tatarák tatarsky biftek recept na hovezi tatarak příprava tataraku tatarak ingredience hovezi tatarak tatarak z hoveziho masa recepty tatarák maso na tatarák
Suroviny: svíčková hovězí, kečup sladký, omáčka worcesterová, hořčice, chilli tekuté, olej, cibule, česnek, žloutek, sůl, pepř mletý
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
100 názorů