Žampionová polévka
Smetanovou polévku s jemnou žampionovou chutí podáváme s trochou zakysané smetany a pažitky. Jako základ pro polévku použijeme jarní cibulku, spolu se žampiony ji vaříme ve vývaru. Zalijeme smetanou, zahustíme, povaříme a můžeme podávat.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 353 kJ / 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 33,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,80 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2024 21:26
12. 1. 2018 14:55
Podobnou jsem nenašel...
Je to jenom prkotina co děláme jinak, takže psát rcp mi přijde zbytečné ...
Žampiony postrouháme NAHRUBO a restujeme (příp. na cibuli) až tekutina téměř zmizne. Teprve pak zalijeme (vývar je lepší, ale i voda je OK) a polévku (omáčku) dohotovíme podle našich zvyklostí...
Několik houbiček můžeme vložit pokrájených nahrubo
23. 3. 2017 10:59
20. 11. 2012 16:12
10. 8. 2012 13:53
4. 8. 2012 13:30
29. 1. 2011 09:46
3. 6. 2010 17:07
26. 11. 2009 17:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 23 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 57 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Pro žampiony nemusíme chodit do lesa, ale stačí vyrazit na nákup. Možná řešíme dilema - loupat či neloupat jejich hlavičky?
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Další recepty
Tématické fráze: žampionová polévka žampionová polévka recept žampionová polévka recepty výborná žampionová polévka žampionová polévka bez smetany žampionová polévka se smetanou žampionová polívka recept na zampionovou polevku polévka se žampiony polévka žampionová recepty žampionová polévky recept žampionová polévka žampiony polévka žampionová polévka se zakysanou smetanou polévka s žampiony recepty bílá žampionová polévka žampionovápolévka zapionova polevka recept zampionovaá polévka žampinová polévka
Suroviny: žampióny, cibulka jarní, olej, sůl, pepř bílý, smetana sladká, vývar zeleninový, mléko, mouka hladká, smetana zakysaná, pažitka
Žampionová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG4l
9 názorů