Perníčky, které jsou hned měkké
Recept ještě nebyl hodnocenPerníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 464 kJ / 350 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 4,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Hrníčkových receptů není nikdy dost, protože jsou praktické a rychlé. Tentokrát pro vás máme recept na nadýchaný perník, který krásně voní kořením. Vláčný je díky…
Upéct tento oblíbený moučník zvládne i začátečník. Řeč je o perníku, kefírová varianta oblíbeného dezertu je navíc krásně vláčná jako obláček. Tento recept nabízí…
Muffiny s vůní perníku a schovaným sladkým jádrem z chutného džemu. Pokušení pro děti i dospělé. A přitom je tak jednoduché ho připravit. Neváhejte - za 30 minut už…
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost a kyprost. Pokud doplníte moučník…
Mrkvové moučníky jsou čím dál víc oblíbenější. Vyzkoušejte tento rychlý hrníčkový bez vážení a odměřování. Mrkev dodá koláči přirozenou sladkost a vláčnost. Poléváme…
Ušleháme vejce s cukrem a přidáme olej.Prosejeme mouku, kypřící prášek a skořici. Po částech vmícháme do ušlehané směsi.Přisypeme namleté ořechy, strouhanou mrkev a…
Není nad to, když si k odpolední kávě dopřejete něco sladkého na zub. Pokud chcete upéct moučník, který je vláčný, voní sladkým kořením a nemusíte do něj přidávat vejce,…
Tenhle kornout má tuze divokou historii, ale pokud jste milovníkem perníku, pak ho rozhodně musíte vyzkoušet. Jeho příprava chce trochu cviku, ale o to větší z něj…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Smícháme všechny sypké suroviny. V druhé misce všechny tekuté.Všechno společně spojíme a metličkou vyšleháme do hladké hmoty.Lijeme na plech (30x40) s vyšším okrajem.…
Veškeré ingredience smícháme, vytvoříme malé placičky o průměru cca 5 cm, bude jich zhruba 12 kusů.Dáme je na pečící papír a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 15…
Vejce vymícháme se všemi cukry, přidáme med, skořici, sůl, marmeládu a pokud máme, tak perníkové koření. Dále pomalu nalijeme olej a mléko.V mouce rozmícháme kypřící…
Obliba medových dortů sebou přinesla i další moučníky tohoto typu. Medovníková roláda je toho dokladem. Je to jednoduchý a nenáročný moučník plný karamelového krému,…
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V míse žloutky vyšleháme s cukrem do jemné pěny. V jiné míse vyšleháme bílky do pevného sněhu.V další míse smícháme dohromady mouku,…
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V míse žloutky vyšleháme s cukrem do jemné pěny. V jiné míse vyšleháme bílky do pevného sněhu.V další míse smícháme dohromady mouku,…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…
Vyzkoušejte tento výborný vláčný perník s jablky. Chuť i struktura moučníku vás přenesou do dětství. Tohle je totiž přesně ten správný nedělní moučník, který nám s…
Sakrajda je staročeský závin, který provoní celou kuchyň perníkem a rumem. Vyzkoušejte připravit jednoduchý perníkový závin plněný povidly a sekanými vlašskými ořechy.…
Lité buchty patří mezi oblíbené rychlovky, které nám maminky a babičky pečou na víkend. Ať už ke snídani nebo jako zákusek ke kávě, vždy si na nich pochutnáme. Třeba…
Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme olej s mlékem a mouku smíchanou se sodou, kakaem a kořením. Nakonec vmícháme ořechy a nastrouhanou mrkev. Hotové těsto dáme na…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Jídelní rozmary slavných: Jack Nicholson kvůli roli jedl sendviče, které nesnáší, zato miluje snadnou rajčatovou omáčku se sýrem
Pasiáns - netradiční kávové cukroví z bílků podle Sandtnerky: Karetní hru si s ním nezahrajete, chutná ale úžasně
Retro okénko: Klasické jednohubky se salámem, sýrem i okurkou frčí pořád. Tyhle druhy patří mezi nejoblíbenější