Těstoviny s cuketovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme na drobno nakrájenou cuketu a šunku. Osolíme, opepříme a necháme dusit. Potom přidáme tavený sýr, necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme na drobno nakrájenou cuketu a šunku. Osolíme, opepříme a necháme dusit. Potom přidáme tavený sýr, necháme…
Na oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi. Knedlíčky…
Rybí hlavy povaříme v osolené vodě (moc nesolíme, chuť rybího masa lze velmi snadno „přebít“ kořením a solí) zhruba 30 minut. Poté je vyndáme z hrnce, vývar přecedíme…
Večer předem jsem dala namočit čočku.Do samotného jídla přijde asi 2 dl vína, zbytek si postupně nalévá kuchařka =). Tudíž na začátek jsem si nalila vína a napila se.S…
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat.Na kousku másla nebo oleji osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli,…
Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky, popřípadě rozkrájíme. Uvaříme ji v osolené vodě na skus a okamžitě po uvaření ji propláchneme ve studené vodě. Těstoviny…
Předehřejte troubu na 200°C.Ohřejte velký hrnec osolené vody do varu a přidejte těstoviny. Vařte, dokud nejsou takzvaně al dente nebo vařte 10-13 minut.Mezitím v…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente (klidně i malinko méně).Rozmrazíme špenát na pánvičce s trochou másla, přidáme prolisovaný česnek, špetku curry (fakt málo, ve…
Uvaríme cestoviny na skus, tak, aby boli hotové pri dokončení mäsa.Mäso dáme do misky a pridáme 2 lyžice oleja, 1 lyžičku kurkumy, korenie a soľ. Premiešame a necháme 2…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v hlubší pánvi na oleji orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku, spolu s nadrobno nakrájeným česnekem.Mleté maso společně…
Samozřejmostí je uvařit těstoviny. Klobásku podélně přepůlíme a krájíme na velice tenká půlkolečka. V hrnci/rendlíku rozpálíme několik větších kapek oleje a dáme osmažit…
Na domácí těstoviny používám nejraději mouku Semola rimacinata (granoro) krásně se vypracuje hebké vláčné těsto ze 100 g mouky, 1 vejce (dle potřeby krát 2,3 atd). Těsto…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.Na oleji orestujeme nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme nadrobno narezané paradajky a olej z nich a dusíme 5…
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme jemně krájenou cibuli, pokrájené houby a na kolečka nakrájenou klobásu. Podusíme na mírném ohni doměkka.Přisypeme mletou papriku,…
Nejdříve dáme vařit těstoviny dle návodu,můžeme použít např. malá kolínka.Nakrájenou cibuli orestujeme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět.…
Nejdříve dáme vařit těstoviny dle návodu,můžeme použít např. malá kolínka.Nakrájenou cibuli orestujeme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět.…
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně…
Všechny kousky z králíka zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, cibuli, česnek, libeček a vaříme do měkka, cca 50-60 minut.Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu,…
Tarhoňu uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a nechte okapat.Dýni nakrájejte na kostky, promíchejte asi tak se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem…
Mrkvu nastúhame, vajíčka nakrájame na plátky.Zmiešame sóju, cestoviny, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu a pažitku.Jogurt zmiešame s olejom a soľou a pridáme k…
Zapečené těstoviny můžeme připravit na mnoho různých způsobů tak, abychom potěšili zejména naše chutě a hladový žaludek. Tento recept spojuje široké nudle se směsí…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchnene studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme květák, který…
Tarhoňa je druh těstoviny používané ve slovenské a maďarské kuchyni. Můžeme jí uvařit jako přílohu, nebo z ní připravit samotný oběd. Doba vaření nezabere mnoho času a…
Těstovinové saláty jsou ideální k přípravě rychlého oběda, večeře, nebo také jako jídlo s sebou. Oblíbené těstoviny smíchejte se zeleninou a doplňte lahodným dresinkem z…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Maléry v kuchyni: Rady, jak zachránit zkažené polévky a triky, jak je vylepšit
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Vítěz MasteChef Česko 2020 Roman Staša nám prozradil, jak vylepšit obyčejnou smaženku. Fígl je v dvojím obalování a hořčici