7 receptů z hovězí svíčkové: Je libo svíčkovou na smetaně, tatarský biftek, carpaccio, nebo steak?
Hovězí svíčková je nejkvalitnější hovězí maso, na kterém si můžeme opravdu pochutnat. Svým tvarem připomíná svíci a odtud si nese název svíčková. Nejčastěji z ní připravujeme tradiční svíčkovou omáčku na smetaně, nebo zasyrova delikatesu zvanou "tatarák".
Hovězí svíčková je maso s velmi jemnou, křehkou a libovou strukturou. Zároveň i po propečení zůstává stále šťavnaté. Připravujeme z ní nejen pokrmy zasyrova, pečené a dušené, ale i rychlé minutky. Jedinou nevýhodou hovězí svíčkové je její cena, která opravdu odpovídá kvalitě. Pokud se vám podaří od řezníka koupit pěkný kousek, máme pro vás hned sedm nejlepších receptů, na kterých si zaručeně pochutnáte.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Jak na domácí tatarský biftek
Smažené topinky potřené česnekem a výborně dochucené škrabané maso z hovězí svíčkové, přesně to je tatarský biftek neboli "tatarák". V restauraci si za něj připlatíme, přitom jednoduše si můžeme tuto pochoutku připravit i doma jako slavnostní večeři, nebo pohoštění pro přátele. Máme pro vás podrobný návod na přípravu domácího tataráku v podobě video-receptu níže.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Jde připravit dokonalé bramborové hranolky doma? Práce s nimi se nám určitě vyplatí jejich lepší chutí
Komentáře