Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2012 17:21
Toprecepty.czahoj právě vařím med z pampelišek,už několikrát jsem ho dělala a je super prostě nám chutná víc jak od včeličektak to všichni zkuste dobrou chutˇ
1. 5. 2012 15:30
Děkuji za rady, pampelišky již mám umyté a převařené a jdu je dát ařit na medík... díky všem...
1. 5. 2012 11:18
mnam mnam to dela stanislav mi jíme včeli mnamn mnan
1. 5. 2012 11:16
mnam
1. 5. 2012 11:13
:-
1. 5. 2012 10:27
dobry den zrovna jsem postavila vařit pampelišky doufam že se mi to podaří ,dam vam potom vědět
1. 5. 2012 08:37
Marek:No, naši to dělávali tak, že pampelišky namočili přes noc, že broučci vyplavou. Pak to slili, proprali a teprve potom pokračovali podle receptu úplně stejně. Já to letos zkoušela, a ona plavou i pampelišky.. Tak možná to bylo jen pro ten pocit, že to propláchli pořádně.. Ale jinak býval vždycky výborný, a hustý jak se kdy zadařilo.
30. 4. 2012 12:38
Marek:dát do síta a jemňounkou sprchou prosprchovat, ne moc prudce, abys hlavičky "neoddělal", jde to rychle fááákt, nebo i jen do dřezu a pokud máš nastavitelný kohoutek se sprchou, tak tím , pokud nemáš, tak tenký proud vody a hlavičky prohazovat, míchat - to už tušíš, jak to myslím ne?
30. 4. 2012 12:35
Zdravím, chtěl jsem vyzkošet Váš recept,ale vybírání broučků mě natolik štvalo že jsem se na to vykašlal, proto prosím o radu jak vybírat broučky z hlaviček tak aby to netrvalo celý den děkuji za odpověd...
30. 4. 2012 10:08
A můžu citron úplně nahradit pomerančem?
29. 4. 2012 10:46
ivča : on je opravdu tekutý, nikdy nebude hustý jako pravý včelí med, jako sirup je snad dobrý, ne, pravý med z něj nikdy nebude (včelky jsou na to šikulky a my holky vařící, zatím na to nemáme)
29. 4. 2012 09:05
mam taky ten problem,podovaření moc řídky spiš jak sirup mužu ještě vylít do hrnce a znova vařit?
28. 4. 2012 19:27
Mertula: To se musí vařit tak dlouho, až to zhoustne(přiměřeně)
27. 4. 2012 13:51
já ho jednou uvařila tak že sem ho lila do formiček a děti to lízali jak lízátko jak to bylo tuhé )
26. 4. 2012 08:28
Já už jsem ho právě loni vařila a byl pěkně hustej a letos se mi nějak nepovedl,myslíte že není mořné ho znova vylít a ještě povařit??
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 17 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 20 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 30 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 33 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 59 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
Pampeliškový med podle snadného receptu. Krásně voní a využít se dá i k přípravě osvěžující limonády
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na sběr a využití jarních léčivých bylinek: Jitrocel je dobrý na dýchací cesty, popenec na trávení
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů