Domácí škvarky a sádlo
Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si dáváme u piva, na chlebu ke svačině nebo v misce místo buráků u televize. Připravit si domácí škvarky není žádná věda. Stačí jen nakrájet vepřové sádlo a nechat pomalu škvařit za občasného míchání.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 75 423 kJ / 18 027 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,40 g |
Tuky | 1 981,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to jednoduché a 100% lepší než kupované.
Recept jsem nenašla, tak přidávám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2012 21:33
Jitkas:Děkuji, bohužel nestíhám, třeba zítra, možná
10. 11. 2012 21:07
Nofrona,nenech se vyrusovat a klidne dale tvor.Skvarecek vypada strasne dobre,co rici.Neco sladkeho by nebylo???
10. 11. 2012 21:00
sunny.sofi:ok v pohodě spagetka to napsala dobře, od těchto komentíků je tu diskuze.
A jsem pro vymazání posledních tvých komentíků ať se necítíš zle
A jsem pro vymazání posledních tvých komentíků ať se necítíš zle
10. 11. 2012 20:54
sunny.sofi:to je v pořádku, navíc se vyjadřuješ slušně, ale když už, tak piš už na diskuzi, ju?
10. 11. 2012 20:50
nofrona: mrzí mě, že předchozí komentík asi naráží i na mě, protože jsem se nevyjádřila k receptu a naopak se snažila zastat všech dobrých autorů receptů a topek vůbec proti hloupým šťouralům a nereg. hlupákům. Teď vypadám já jako někdo, kdo narušuje diskuze nad recepty. Omlouvám se.
10. 11. 2012 20:44
Anna Kocikova:Díky Aničko a všem kdo komentuje recept.
10. 11. 2012 20:39
spagetka: nemohla jsem, začala jsem psát dřív, než tu byl
10. 11. 2012 20:38
sunny.sofi:přečti si příspěvek přesně pod tebou, nevšimla sis
10. 11. 2012 20:36
Tak teď si připadám jako debil, půlka diskuze, která tu byla, je pryč. Snažím se být férová a slušná, ale to, k čemu se vyjadřuji, tu už není, asi bych byla ráda, kdybyste vymazali všechny mé příspěvky, abych nevypadala jako hlupák. Děkuji
10. 11. 2012 20:35
Prosím, aby další komentáře, netýkající se přímo receptu, byly psany sem: http://www.toprecepty.cz/df_kategorie.php?kategori...
Děkuji.
Děkuji.
10. 11. 2012 20:34
Ja sádlo topím najradšej v PH, nemusím strážiť...(mlieko na koniec)
10. 11. 2012 20:26
Krásné škvarečky takové si pamatuju z neděle po zabijačce já škvařím sádlo v pekárně a přidávám mléko až těsně před koncem, přesně tak jak to dělala mamka i babička ale ty škvařily, tak jako Ty, na sporáku Sto domácností, sto způsobů a sto zkušeností. Proč se stokrát nepoučit
Holky a kluci klid je sobota večer, nemáte jinou zábavu, než tady do sebe bušit
Holky a kluci klid je sobota večer, nemáte jinou zábavu, než tady do sebe bušit
10. 11. 2012 19:58
Vážení,kdyby chtěl někdo mrknout na komentáře ohledně přidávání mléka do škvařeného sádla a na zkušenosti s ním,tak by asi v polovině komentářů znechucen odešel na jiný web o vaření
Nechápu,proč se vždy všechno musí propírat pod recepty,které za nic nemohou.Přece není problém vytvořit si nové fórum a jít dělat"peklíčko"tam
My dáváme mléko také hned s kostičaka sádla,aby škvarečky nebyly přičmoudlé.Maminka a babička přidávaly teprve až sádlo trochu pustilo tuk.Tak asi je to o zvykuNicméně Nofri,ty Tvé škvarečky jsou mňamkovnía s čerstvým chlebíkemjůů to by mi pak zase bylo zleale dala bych si
Nechápu,proč se vždy všechno musí propírat pod recepty,které za nic nemohou.Přece není problém vytvořit si nové fórum a jít dělat"peklíčko"tam
My dáváme mléko také hned s kostičaka sádla,aby škvarečky nebyly přičmoudlé.Maminka a babička přidávaly teprve až sádlo trochu pustilo tuk.Tak asi je to o zvykuNicméně Nofri,ty Tvé škvarečky jsou mňamkovnía s čerstvým chlebíkemjůů to by mi pak zase bylo zleale dala bych si
10. 11. 2012 19:20
Taky mléko dávám až na konci. Jinak krásné škvarečky :)
+
+
10. 11. 2012 18:38
nofrona:to nebylo řečeno konkrétně tobě, to byl pocit z toho, jak to tu prostě poslední cirka rok jde.
ty bys to mohla momentálně umastit leda tak těma pěkně vypečenejma škvarkama
ty bys to mohla momentálně umastit leda tak těma pěkně vypečenejma škvarkama
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 28 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 skvělých receptů z kapra potěší příznivce rybího masa. Kapr - to není jen smažený řízek o Vánocích, vyzkoušejte i další výtečné úpravy
Staročeská specialita hunc: Tradiční skromné jídlo z brambor a krup voní česnekem i majoránkou a snadno se připravuje
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Další recepty
Tématické fráze: domácí škvarky domácí škvařené vepřové sádlo škvaření sádla jak na škvaření sádla škvarky domácí škvarky recept jak udělat domácí škvarky recept na domácí škvarky škvaření sádla s mlékem jak udelat skvarky škvařené sádlo škvaření škvarků kančí sádlo škvařené sádlo recept škvarky recept domácí vepřové škvarky jak škvařit sádlo škvařené sádlo s mlékem škvařené vepřové sádlo kocmrda
Suroviny: sádlo vepřové, mléko, sůl
Domácí škvarky a sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5K4X
58 názorů