Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem
Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Dušené kedlubnové zelí se zázvorem a jablky se perfektně hodí k české klasice – pečenému masu a knedlíkům.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 456 kJ / 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,13 g |
Tuky | 24,42 g |
Vláknina | 26,51 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 69,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kedlubnové zelí máme rádi. Zkoušela jsem ho trošku vylepšit a takto připravené je velice chutné. Když se nechá uležet do druhého dne, je ještě chutnější.
Podávala jsem s pečeným zázvorovým pleckem z papiňáku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 6. 2015 18:06
6. 6. 2015 14:32
18. 6. 2013 11:09
Děvčata-děkuji Vám
15. 6. 2013 09:00
14. 6. 2013 21:41
14. 6. 2013 21:38
14. 6. 2013 19:52
14. 6. 2013 19:45
14. 6. 2013 12:41
14. 6. 2013 11:57
14. 6. 2013 11:18
Magdalenko,suroviny fotil manžel a já jsem si ani při jejich vkládání nevšimla,že ta naše Mišula tam má zase vražený čumáčekAž jsem se pořádně přidívalaTy naše chlupaté"mršky"musí všude asistovat
Simuš,jestli budeš zkoušet z toho gigantu,tak to ani nemusíš podlévat.Jsou krásně šťavnaténé jaky ty hezky vypadající menší kedlubničky,co jsou teď v obchodech.Vypadají sice hezky,ale té šťávy tam moc není
Rebuško,nezamačkávej slzičku,já Ti uvařím nové a k tomu zlatavou kachničku
Když se zelí nechá uležet do druhého dne,tak ho ty zázvory krásně provoní a zelí tím moc příjemně natáhne.Ale pozor-nesmí se to se zázvorem přehnat,jinak to chytne nahořklou chuť
14. 6. 2013 11:10
14. 6. 2013 08:35
14. 6. 2013 08:09
14. 6. 2013 07:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 16 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 23 minutami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 24 minutami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 33 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 1 hodinou
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
Jak správně nastrouhat zázvor, aby si zachoval co nejvíce léčivých účinků
Jak na dokonalé kedlubnové zelí? Chutná skoro jako to klasické, jen je jemnější a využít do něj můžete i nať kedlubny
Další recepty
Tématické fráze: kedlubnové zelí kedlubnove zeli video zelí se zázvorem hlávkové zelí s kedlubnou kedlubnové zelé cuketové zelí s jablkem kedlubnové zelí recept zelí s jablky dusene kedlubny s jablky příprava kedlubnového zelí s jabkem hlávkové zelí s kedlubnou recept na kedlubnové zelí top recepty kedlubnové zelí kedlubnové zelí jako příloha obří kedlubny zelī recepty kedlubove zeli postup kedlubnové zelí s cuketou struhadlo na zeli nové brambory s kedlubnové zelí kedlubnové zelí na víně
Suroviny: kedlubna, jablko, cibule, česnek, zázvor mletý, zázvor čerstvý, šťáva citronová, kmín celý, olej, sůl
Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYP9
27 názorů