Sumeček africký s brokolicovou kaší
Tato neobvyklá a osvěžující kombinace spojuje exotické a zdravé ingredience. Africký sumeček nabízí exotickou chuť, která se perfektně doplňuje s krémovostí brokolicové kaše. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také zdravý a vyvážený.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 225 kJ / 1 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,69 g |
Tuky | 89,08 g |
Vláknina | 18,11 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 55,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2017 18:22
4. 2. 2017 14:36
7. 3. 2016 21:41
9. 11. 2013 20:51
3. 11. 2013 09:25
2. 11. 2013 21:35
2. 11. 2013 19:09
2. 11. 2013 18:53
2. 11. 2013 18:25
2. 11. 2013 18:02
2. 11. 2013 12:43
Sumeček africký se chová i u nás
Další ze sladkovodních ryb, která je v intenzivních chovech produkována také u nás, a je cenově srovnatelná s cenou kaprů, je sumeček africký. Kilogram sumečka v živém lze pořídit už za cenu kolem 90 korun, a stejně jako v případě pstruha platí, že obsah omega3 mastných kyselin je v této rybě také vyšší než v případě kapra.
Sumeček africký je přitom velmi chutná ryba – a také zajímavá. V přírodě je sumeček velmi odolný, ve svém přirozeném prostředí je schopen pohybovat se dočasně i na souši a živit se například měkkýši. Nesnese ale dlouhodobě teplotu pod 20 stupňů Celsia, a právě proto je jej možné chovat v podmínkách ČR jen v teplovodních intenzivních systémech. Maso sumečka je růžové a připomíná lososa, po tepelném opracování má ale již klasickou světlou barvu masa ryb. Velmi chutná je rybí polévka připravená standardně z hlavy a vnitřností. V našich maloobchodních sítích se ale setkáte zejména s filety z této ryby. Ty jsou bez kůže a kostí, a jsou tak vhodnou stravou i pro děti.
2. 11. 2013 12:40
2. 11. 2013 10:06
2. 11. 2013 09:51
2. 11. 2013 08:55
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 19 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 35 sekundami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 5 minutami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 9 minutami
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 23 minutami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 24 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 53 minutami
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 1 hodinou
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: sumeček recept sumeček sumecek recepty recept na sumečka sumcek africky recept recept na sumecka africkeho recept sumeček recept na africkeho sumecka jak připravit sumečka recepty sumecek sumcek africky recepty jak připravit sumečka afrického recepty na sumečka pečený sumeček sumeček, recept filety ze sumečka filet ze sumečka priprava sumecka africkeho sumeček filet recept sumeček filet
Suroviny: sumeček africký, hořčice, česnek, olej olivový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín mletý, olej olivový, brambory, brokolice, máslo, mléko, sůl
Sumeček africký s brokolicovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5M6A
17 názorů