Rybí tlačenka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 048 kJ / 1 445 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,53 g |
Tuky | 47,36 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 505 mg |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 15,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj – kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2014 12:47
Vemi dobrý recept.
6. 3. 2014 09:43
Jojy - jiné suroviny, než jsou uvedené v receptu jsem nezkoušel.
Třeba zde http://www.mrk.cz/kucharka.php?id=23894 používají vepřové nožičky.
Třeba zde http://www.mrk.cz/kucharka.php?id=23894 používají vepřové nožičky.
6. 3. 2014 09:32
Poradte čo použiť namiesto koži.www.toprecepty.cz
4. 3. 2014 17:48
No fajn, pán J.V. som rada, že som vás inšpirovala k niečomu novému, no, prosím, nezabudnite, kožky zo svinky treba skutočne variť aspoň tých 6 hodín.
Inak, priznávam sa, vôbec neviem variť a keď sa ma osadenstvo baráku pýta, čo bude dnes na obed, večeru, vždy odpoviem, "čojaviemčo".No je to zrejme dobré, zatiaľ nik neumrel od hladu a ani nešiel radšej do reštaurácie.
Veľa zdaru, maria
Inak, priznávam sa, vôbec neviem variť a keď sa ma osadenstvo baráku pýta, čo bude dnes na obed, večeru, vždy odpoviem, "čojaviemčo".No je to zrejme dobré, zatiaľ nik neumrel od hladu a ani nešiel radšej do reštaurácie.
Veľa zdaru, maria
4. 3. 2014 16:59
maria - U nás říká taky huspenina nebo sulc. Jinak z omylu (a lenosti) vznikl další recept - rybí huspenina Super, to by nikoho nenapadlo. díky za tip, vyzkouším. A už se těším, jak se budu
4. 3. 2014 16:47
Dobrý deň pán J.V., až teraz mi to došlo, veď ja som neurobila tlačenku=celý ten rybací maglajz som nedala do tlačenkových vreciek, iba som ho zaliala vývarom z kožiek=vyrobila som vlastne rybaciu huspeninu (neviem, ako sa huspenina povie po česky). Ale skutočne to bolo skvelé, vyskúšajte,no a ja sa po druhý raz budem snažiť čítať recepty od A po Z, potom nevyrobím paródiu na tlačenku a vydrží aspoń dva dni a nie dve hodiny.
Veľa úspechov v ďalšom varení želá maria
Veľa úspechov v ďalšom varení želá maria
4. 3. 2014 10:19
maria - Čili jako sulc? Dobrý nápad. Odpadá plnění obalů.
4. 3. 2014 09:37
Pán J.V., neuveríte, skúsila som urobiť tlačenku z pangasiusa, tresky a iných mrazených šupinatých tvorčekov, pridala som všetky, vami odporúčané prísady.Kožky som varila cca 6 hodín,potom som rybičky zaliala vývarom, nechala vychladnúť a mali sme lahôdku. Pes z uvarených kožiek a ja + osadenstvo baráku z tlačenky.
Keď sa rozhodnem použiť recept podľa vášho návodu, ohlásim sa.
maria
Keď sa rozhodnem použiť recept podľa vášho návodu, ohlásim sa.
maria
4. 3. 2014 08:16
maria - zkuste prořezat, tak jak radí - http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov... v článku. Já rybí porce při některých úpravách tahle prořezávám a kostičky přestávají být problém. Pokud se rozhodnete pro mletí a mixování, napiště a podělte se o zkušenosti. Těch není nikdy dost. (Lenost je matka pokroku, díky lenosti bylo vymyšleno spousta věcí a postupů jak si usnadnit práci)
3. 3. 2014 21:06
Jiri V.Ďakujem za poradenie, a viete čo skúsim? Ja tie ryby- sladkovodné- pomeliem, rozmixujem a potom sa tam snáď žiadne kostičky nedostanú. Čo vy na to? (Ja len, nech žije lenivosť.)
Pekný večer, maria
Pekný večer, maria
3. 3. 2014 20:45
3. 3. 2014 19:13
Mě by chutnalo+9
3. 3. 2014 12:42
maria - Používám sladkovodní ryby, tak nemohu posoudit, jak se změní chuť při použití mořských ryb. S těmi ořechy souhlasím, rád je jím, ale nerad louskám. Vykosťování vařeného kapra není zase tak pracné. Kostičky se dají pěkně vytáhnout a není jich ani moc. Ale takový cejn, to je jiná. Cejn se dá kostiček zbavit prořezáním - http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... Do tlačenky bych cejna nedával.
3. 3. 2014 12:28
to vypadá velmi dobře....
3. 3. 2014 11:28
Odvážný. Ale proč ne . Dám se taky zviklat a zkusím. +bodík 8
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 14 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 15 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 1 hodinou
Šunkofleky
bohdana uvařila před 2 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 2 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 3 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 3 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 4 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 4 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 4 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Ovocný dortík se želatinou
barbora-cz uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
Výborné kynuté těsto na cokoliv: Je báječně vláčné a nadýchané, podle vyzkoušeného receptu ho zvládnete snadno
Český král Karel IV. pořádal velkolepé hostiny, ale nejvíc si stejně pochutnal na obyčejném chlebu s máslem
Další recepty
Tématické fráze: rybi sulc kapří tlačenka tlacenka z kapra tlacenka z ryb rybí huspenina rybytlacenka sulc z kapra tlačenka z filé recept na tlačenku rybí sulc recept rybí domácí tlačenka rybísulc rybi tlacenka s veprovym masem rybí domácí sulc vanocni tlacenka z kapra rybý sulc huspenina z kapra jak uvařit tlačenku mrk mrk.cz
Suroviny: maso, kůže vepřová, cibule, česnek, pepř mletý, majoránka, sůl
Rybí tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nXKR
21 názorů