Kopřivový špenát
Začátek jara je spojeno s pomyslnou očistou, sbíráním čerstvě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Vše v jednom pak najdete i v tomto receptu. Z čerstvých štiplavých kopřiv si připravíte skvělou zeleninou přílohu na způsob špenátu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když bude ještě kopřivinu cítit a bude mu to vadit, může vyměnit vřící vodu nebo dát více česneku. Jak kdo má rád a snáší. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 5. 2017 14:25
Mam rada chut kopriv, delam si casto caj a chutna mi. Spenat z kopriv je vyborny. Ja ho zamicham do trosky besamelu, je tak chutnejsi..
22. 4. 2017 11:52
Rychlý a ke všemu dobrý. Blahopřeji
18. 4. 2016 10:22
Vařím špenát z kopřiv po mnoho let, mám ho od maminky a ta zase od své maminky. je super.
9. 5. 2015 09:10
cathleen: Jo, chtěla jsem doplnit a ještě jedna věc, tenhle název má už svou tradici od dob našich předků
9. 5. 2015 09:09
Pepek námořník: a navíc - chuť je velice podobná klasickému špenátu
9. 5. 2015 08:59
Pepek námořník: A jaký název byste navrhoval? Kopřivová kaše? Krom toho, zpracovává se obdobně jako špenát, kopřiva má podobné ale daleko větší účinky a lepší složení než klasický špenát (který by naopak lidé s dnou moc konzumovat neměli)
8. 5. 2015 23:16
Jak to může být špenát, když v tom špenát vůbec není!?!? Prosím o vysvětlení!!!!http://www.toprecepty.cz/recept/3908-koprivovy-spe...
7. 3. 2014 18:39
dneska jsem natrhala první letošní kopřivy a je to opravdu pochoutka
16. 4. 2013 19:03
Výborné chutné prostě mňamka. Děkují za recept.
27. 5. 2012 06:06
Monča. Ono záleží kolik chceš špenátu. Bramborový košík pro naší rodinu byl dost napěchovanej. Ono se to dost scvrkne.
26. 5. 2012 15:02
A kolik těch kopřiv budu asi potřebova?nemám tucha kolik je plnej brambovej košík:)))díky moc
7. 4. 2010 05:03
Václave díky,právě jsem ho scháněla as on je tady chtěla jsem jej vyzkoušet,ale tolik kopřiv snad ještě ani není.Odpoledne jdu hledat.Až vyzkouším,dám vědět,jak chutnal.
3. 4. 2010 14:12
A je to zase aktuální, udělat si špenát z kopřiv!
Už se na něj těším, hned příští týden na chatě ho udělám.
Přidávám do něj trošku mletého zázvoru a špetičku muškátového oříšku nebo květu.
Komu nevadí specifická chuť kopřiv, tak je raději jen spařte, aby se nezničil vit.C, který pomáhá zajistit, aby tělo železo z kopřiv řádně absorbovalo.
http://bylinky.abecedazdravi.cz/kopriva-dvoudoma-u...
Už se na něj těším, hned příští týden na chatě ho udělám.
Přidávám do něj trošku mletého zázvoru a špetičku muškátového oříšku nebo květu.
Komu nevadí specifická chuť kopřiv, tak je raději jen spařte, aby se nezničil vit.C, který pomáhá zajistit, aby tělo železo z kopřiv řádně absorbovalo.
http://bylinky.abecedazdravi.cz/kopriva-dvoudoma-u...
25. 11. 2009 22:42
Zarucene udeluji bodik.Koprivovy spenat znam varivala ho moje tchyne a ja potom taky manzel ho ma taky rad,strasne rada bych si ho uvarila,strasne nam chutnaval,ale tady nenajdu koprivy smula.
10. 8. 2009 17:42
hmm.... to my máme taky moc rádi ještě raději než špenát normální,dělám ho několikrát za léto vždycky když posekám zahradu a v rohu vyrostou zase mladé kopřivky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 5 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 8 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 8 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 10 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 11 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 11 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Frncábníky na sádle: Neobvyklé bramboráky z Podkrkonoší v chuti fantasticky oživí lístky čerstvých kopřiv
Další recepty
Tématické fráze: kopřivový čaj příprava jak udělat špenát špenát recept čaj z kopřiv příprava jak se vaří kopřivový čaj příprava kopřivového čaje špenát příprava mraženého špenátu recepty ze špenátu špenat zkopriv špenát recepty kopřivovej špenát spenat.z.kopriv. kopřivajako špenát špenátzkopřiv špenat skopřiv kopriivovy jak uvařit špenát špenát s kopřivama jak se vari spenat
Suroviny: kopřivy, vejce, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, sádlo, strouhanka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
21 názorů