Brokolicová RAW polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 083 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,46 g |
Tuky | 35,90 g |
Vláknina | 23,66 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 13,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud vám studené polévky nechutnají (jako moji dceři), můžete ji jemně ohřát, ale pouze na teplotu do 42°C.
Při překročení teploty 42°C všechny enzymy uhynou.
Pokud vám chuť brokolice připadá příliš ostrá, zjemníte polévku rýžovým krémem nebo smetanou. Polévka však už nebu RAW :)
Brokolice (Brassica oleracea var. botrytis italica) je jedlá rostlina druhu brukev zelná (Brassica oleracea), která je druhem kapusty a příbuzná květáku. Pochází z oblasti Středomoří.
Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny.
V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Chemické látky, jež jsou obsaženy v brokolici, prý podle vědců z Georgetownské univerzity ve Spojených státech dokážou "opravit" DNA v buňkách a tím zabránit jejich rakovinnému bujení.
Pokud nakupujete brokolici, vyberte pouze tu, která není povadlá a není nažloutlá. Musí být krásně zelená a svěží. Na kvalitě brokolice velmi závisí i kvalita polévky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 17 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 20 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 48 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 54 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Bršlice kozí noha je úporný plevel i ceněná jedlá rostlina. Záleží na úhlu pohledu
Další recepty
Tématické fráze: brokolicová polévka brokolicová polévka recept raw brokolicová polévka raw polévky raw polévka raw recepty brokolice polevka brokolice avokado brokolice raw recepty svezi brokolicova polevka polevka brokolicovi krémem raw recepty polevky raw brokolice
Suroviny: brokolice, avokádo, krém, římský kmín mletý, sůl
Brokolicová RAW polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4mL
0 názorů