"Gulášovka" s kroupami
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 522 kJ / 1 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,02 g |
Tuky | 68,32 g |
Vláknina | 16,94 g |
Cholesterol | 138 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 109,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2024 07:18
Dned jsem uvařila. Polévka moc dobrá. Díky!
31. 3. 2023 11:52
Gregusa: Co já vím tak jsou č.7 a č.10..
31. 3. 2023 11:49
Mám také poznámku k těm kroupám. Tak nějak nevím co si mám představit pod drobnějšími kroupami.
Já znám jen dva druhy krup, zabijačkové a lámanku (tzv. trhané krupky). V prvém případě je dobré kroupy den předem namočit, protože se dost dlouho musí vařit. V druhém případě se krupky mohou vařit hned jak je uvedeno v receptu a také tu polévku zahustí.
No, ale z fotky je zřejmé, že se spíš jedná o ty první zbijačkové, ale nevšiml jsem si, že by byly k dostání v různých velikostech.
Já znám jen dva druhy krup, zabijačkové a lámanku (tzv. trhané krupky). V prvém případě je dobré kroupy den předem namočit, protože se dost dlouho musí vařit. V druhém případě se krupky mohou vařit hned jak je uvedeno v receptu a také tu polévku zahustí.
No, ale z fotky je zřejmé, že se spíš jedná o ty první zbijačkové, ale nevšiml jsem si, že by byly k dostání v různých velikostech.
31. 3. 2023 09:04
JosefZeravicky: Dovolil bych si poznamku k navrhu vareni krup zvlast. Rovnez jsem jeste nevaril, ale domnivam se, ze kroupy varene v polevce prave umozni jeji zahusteni. Pokud budou vareny zvlast a navic jeste trochu orestovany nedojde nejspise k zahusteni polevky a bude treba ji trochu zahustit (pokud na to nebudou stacit brambory )
Jinak ale kroupy urcite pres noc. Asi vyzkousim oboje
Jinak ale kroupy urcite pres noc. Asi vyzkousim oboje
17. 1. 2022 11:26
DOBRÝ DEN,
recept je zajímavý, někdy vyzkouším, jen podle mojich gurmánských zkušenosti brambory krájím na takové kostky, aby se mohly na lžíci hned jíst, neb při ,,menšení,, na talíři může nastat zejména pro děti, a stejně tak i uzenin, či mas. Předpokládám, že tento guláš je na ,,lžičku,, nikoliv takzvaně vidličku. Při koupi uzenin dávám výhradně přednost těm, co jsou v přírodním střevě, neb ty ,,papírové,, se sice dobře opékají, ale na guláš jsou naprosto nevhodné.
Ještě ohledně krup, tady bych kroupy namočil přes noc a poté je uvařil zvlášť, neb si myslím, že by mi ,,neodebrali,, krásnou vůni a chuť všeho ale naopak by tam přinesli ,,moukovou,, , nepřesmaženou chuť. Navíc bych tyto kroupy po uvaření lehce osmahl na sádle do lehkého křupava, což by přineslo zpestření chuťi . Ale to je jen můj návrh, kterým si podobnou ,,gulášovku,, vždy spestřuju, neb pro svoju představu chutě není mi líto mít gurmánský požitek v plném ,,bišu,,
Joooo, a protože jsme česnekoví, tak česnek utřeme a dáváme jen na posledních pár minut závěrečního varu.
Jsem velmi rád, že takové recepty jsou bezva inspirací ke každodenní přípravě jídel a také mně těší, že komentáře knim jsou na seriózní a i odborné úrovni, na rozdíl od různách internetových hrubých až vulgárních kendalistů.
,,toš tak,,
recept je zajímavý, někdy vyzkouším, jen podle mojich gurmánských zkušenosti brambory krájím na takové kostky, aby se mohly na lžíci hned jíst, neb při ,,menšení,, na talíři může nastat zejména pro děti, a stejně tak i uzenin, či mas. Předpokládám, že tento guláš je na ,,lžičku,, nikoliv takzvaně vidličku. Při koupi uzenin dávám výhradně přednost těm, co jsou v přírodním střevě, neb ty ,,papírové,, se sice dobře opékají, ale na guláš jsou naprosto nevhodné.
Ještě ohledně krup, tady bych kroupy namočil přes noc a poté je uvařil zvlášť, neb si myslím, že by mi ,,neodebrali,, krásnou vůni a chuť všeho ale naopak by tam přinesli ,,moukovou,, , nepřesmaženou chuť. Navíc bych tyto kroupy po uvaření lehce osmahl na sádle do lehkého křupava, což by přineslo zpestření chuťi . Ale to je jen můj návrh, kterým si podobnou ,,gulášovku,, vždy spestřuju, neb pro svoju představu chutě není mi líto mít gurmánský požitek v plném ,,bišu,,
Joooo, a protože jsme česnekoví, tak česnek utřeme a dáváme jen na posledních pár minut závěrečního varu.
Jsem velmi rád, že takové recepty jsou bezva inspirací ke každodenní přípravě jídel a také mně těší, že komentáře knim jsou na seriózní a i odborné úrovni, na rozdíl od různách internetových hrubých až vulgárních kendalistů.
,,toš tak,,
17. 1. 2022 09:42
moc pěkný recept i foto - zkusila jsem a byla skvělá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 2 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 5 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 53 sekundami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 42 minutami
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 3 hodinami
Buchta z jogurtu
VACLAVKA123 uvařila před 3 hodinami
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 3 hodinami
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 4 hodinami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kroupy recepty top recepty kroupy kroupy recept kroupy hrách recepty houbová polévka s kroupy kroupy v receptech gulašovka recept kroupy gulášovka z párkov a krúp
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, česnek, kroupy, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sádlo, vývar masový, kmín celý, pepř, sůl, majoránka, chilli
"Gulášovka" s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZBl
6 názorů