Recepty na vlastní pečivo z domácí pekárny
Výroba vlastního domácího chleba se stala hitem na začátku roku 2020 během koronavirové pandemie. Do té doby se jednalo spíše o koníček snaživých hospodyněk; ono totiž upéct dobrý kváskový chleba vyžaduje čas, trpělivost a také pevnou vůli. Než totiž z trouby vytáhnete na povrchu křupavý, uvnitř vláčný, chutný a voňavý pecen, pravděpodobně se vám několik prvních pokusů nepovede. Nesmíte se ovšem nechat odradit! Základem kvalitního domácího chleba je kvalitní kvásek. Pokud vyzrajete na něj, máte v podstatě vyhráno.
Když výrobu domácího chleba natrénujete v základu, můžete experimentovat s různými druhy mouky, přidávat do něj semínka, ořechy, dokonce sušené ovoce nebo třeba i jedlé květy. Při vyrábění domácího chleba se vyplatí investovat do domácí pekárny pro něj přímo určené, ale postačí i obyčejná trouba. Ale pozor! Nezvládne to každá - na chleba je totiž třeba vysokých teplot a dostatek prostoru. Pokud vás domácí pečení chytne, není nutné zůstávat jen u chleba. Domácí rohlíčky, houstičky nebo řeba i preclíky jsou rovněž vynikající. Rodina vám ruce utrhá!
Související články
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 10 minutami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonale šťavnaté knedlíky ve vajíčku: Chuti prospějí slanina i cibule, ale nejdůležitější je krok s vajíčky
Pořiďte si šikovné pomocníky. Pobaví vás a ušetří vám čas
Patizonové řízky z pánve i trouby: Tenké plátky není třeba předvařit a s kořením na ryby chutnají fantasticky