Královna televizního vaření slaví 90! Vyzkoušejte nejlepší recepty Jiřiny Bohdalové
3. 5. 2021 Historie a zajímavosti
Jiřina Bohdalová patří nejen k našim nejznámějším herečkám, ale také k nejslavnějším českým kuchařkám. Výroba dobrot je jejím velkým koníčkem. Vydala několik kuchařských knih a vaření se pravidelně věnuje také v pořadu České Televize Hobby naší doby. Vyzkoušejte nejlepší recepty podle paní Bohdalové, která dnes slaví úctyhodných 90 let!
Vaření podle Jiřiny
„Mám ráda vtipné lidi, dobré jídlo, dobré pití, pohodu a živobytí,“ svěřila se před časem herečka Jiřina Bohdalová v rozhovoru pro magazín Recepty prima nápadů. Oblíbená česká herečka a představitelka desítek nezapomenutelných rolí v dramatech, komediích i pohádkách slaví úctyhodných 90 let. Věku navzdory je ovšem stále vitální babičkou, umělkyní a moderátorkou. Neodmyslitelně spjata je především s pořadem České televize Hobby naší doby, kde kromě poznávání zajímavých a nezvyklých koníčků divákům Bohdalová nabízí i tipy na recepty, které před kamerou zkouší se svými slavnými kolegy z branže.
Mohlo by vás zajímat
Právě vaření je totiž velkou vášní Jiřiny Bohdalové. Kromě uvádění kulinářských pořadů, v nichž sama předvádí své umění, má herečka na kontě také několik kuchařských knih, v nichž najdete dobroty známé z televize, ale i takové, které herečka vaří v soukromí a svým blízkým. Co mají doma nejraději? „U nás je to snadné – všem všechno chutná. Klasika výrazně převládá třeba nad raritami z Thajska. Občas něco hodíme na gril, to ano, ale svíčkovou tam nehodíte…,“ svěřila se Bohdalová Receptům prima nápadů.
Mohlo by vás zajímat
Vzteklý dort nesmrtelné tety
Jiřina Bohdalová zvládá stejně dobře vařit, jako péct. Vyhlášená je hereččina strouhaná buchta s tvarohem...
V rozhovoru pro magazín Žena-In jednou herečka Simona Stašová, dcera Jiřiny Bohdalové, uvedla, že nadevše zbožňuje mámin Vzteklý dort. „Jsou to upečené bílky a pařížská šlehačka. Máma to nemůže dostat z pečicího papíru, tak se u toho vzteká, a tím pádem Vzteklý dort. Ten je hned pryč, každý z nás si chodí do spižírny ukrajovat a večer tam už nic není,“ řekla Stašová s tím, že Bohdalová tento dort rodině chystá hlavně o Vánocích. Vedle něj Bohdalová ve svátečním čase ale samozřejmě peče i vánočku, a dokonce i vánoční štrúdl.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Drobenka je malý zázrak na koláčích. Jak ji dovést k dokonalosti?
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přečtěte si Zobrazit více
Princ William a vévodkyně Kate jsou svoji 10 let! Co se jedlo na jejich svatbě?
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Už jste se setkali s pojmem "krém Chantilly" a nevíte, co se skrývá za honosným názvem? Hned vám to vysvětlíme