Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací! Máme fotky z natáčení nového pořadu i rozhovor s režisérem. Proč nemusel na place křičet?
29. 4. 2022 Vaření
Ano, šéfe! To si můžou v duchu říct všichni fanoušci nezaměnitelného českého šéfkuchaře, Zdeňka Pohlreicha. Již za pár dní totiž startuje na Primě zbrusu nová kulinární show s názvem Jak to bylo, šéfe? Zeptali jsme se režiséra, jak probíhalo natáčení.
Legendární šéf se vrací
Osm dílů. Osm národních kuchyní, osm kuchařů. A stále jen jeden šéf a jeho pohled na rychlou, efektní i efektivní kuchyni. To je stručný přehled toho, co se začne na televizních obrazovkách odehrávat už 2. května. Nová kulinární show s názvem Jak to bylo, šéfe? odhalí nejen zákulisí pořadu Ano, šéfe!, ale hlavně to, jak se za posledních 13 let změnila česká gastronomie. A jako rozcvičku, vždy ještě před úvodními titulky, stihne Zdeněk Pohlreich připravit úvodní recept. Tohle pondělí se můžete těšit na vepřovou kotletu s grilovaným zelím a celerovým pyré.
Mohlo by vás zajímat
Přes průšvihy k úspěchům
Vzpomínáte na Ano, šéfe! a nešvary, které tehdy mnoho restaurací provázely? Zdeňkem nenáviděná zeleninová obloha, kečup a spousta náhražek, nepořádek v kuchyni, nesystematické plánování... Situaci v českých restauracích před 13 lety dobře ilustruje Zdeňkova dnes už slavná hláška: „Omáčky vaříte, nebo práškujete?“ Přesně tahle věta dokonale vystihovala většinu šéfem tehdy navštívených restaurací. A jak je to dnes? Právě to se bude snažit „Velký šéf“ zjistit.
V každém díle Zdeněk Pohlreich představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli diváci můžou vrátit také k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní. A to nejen formou vyprávění, ale také formou konkrétních ukázek z pořadu. Jste zvědaví na drby z natáčení? Dočkáte se! Ale nejen to. Pořad bude samozřejmě hlavně o vaření. Věřte, že bude o co stát. Zdeněk totiž podle mnohých výrazně přispěl k tomu, že se u nás vaří a jí mnohem lépe, než se vařívalo dříve.
To pro Toprecepty.cz potvrzuje i režisér pořadu Jiří Mádle: „Nejvíc mě překvapilo, o jak velký kus se posunul přístup kuchařů a majitelů restaurací oproti restauracím v Ano, šéfe! Ne nadarmo všichni kuchaři, u kterých jsme byli, Zdeňkovi děkovali, co pro český restaurační byznys svými pořady udělal. Bylo vidět, že to nejsou jen slova kvůli kameře, ale upřímné díky, které si Zdeněk bezesporu zaslouží.“ Jak nám režisér dále prozradil, měl během natáčení možnost ochutnat samé dobroty.
A jak se mu spolupracovalo se Zdeňkem? „Se Zdeňkem se vždy spolupracuje skvěle. Zdeněk je profesionál nejen v kuchyni, ale při všem, co dělá a vyžaduje stejný přístup i od ostatních. A to mi vyhovuje. Zároveň je velmi empatický a baví mě jeho specifický humor, který přispívá k celkové atmosféře natáčení,“ říká Jiří Mádle, který, na rozdíl od rozšířené pověsti, nemusel na place na nikoho křičet.
Proč? Při natáčení totiž vládla pohoda. „Tím, že si vybírám pro spolupráci na pořadech skvělé profíky, se kterými si rozumíme profesně i lidsky, nemusím zvyšovat hlas. Věřím tomu, že dobrá pohoda při natáčení se přenáší na účinkující i celý pořad a tím ve výsledku na ty, pro koho pořad vyrábíme, na diváky,“ uzavírá Jiří Mádle a předává slovo Zdeňkovi.
„Dospěl jsem k závěru, že gastro se za těch dvanáct let tak strašně proměnilo, že by bylo vhodné, abychom ukázali, že není vše tak špatné, jak to vidíte dnes v televizi, když se koukáte na reprízy Ano, šéfe!. Aktuální stav je jiný. Před dvanácti lety jsem si to nedokázal představit,“ říká pro Toprecepty.cz šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který nejen, že umí posouvat českou gastronomii k lepšímu, ale také umí pobavit. Na jeho nejslavnější hlášky můžete s námi zavzpomínat zde.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Všechno nejlepší, šéfe! Zdeněk Pohlreich má 65 let. Připomeňte si 10 jeho nejslavnějších hlášek!
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Víte, co je šimlena s halečkami? Studená omáčka z povidel a mléka, podávaná s noky nebo chlupatými knedlíky
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě