Jídelní rozmary slavných: Zpěvačka Whitney Houston milovala burgery a jednoduchou, ale výtečnou rajčatovou polévku se sýrem
9. 8. 2023 Historie a zajímavosti
Navždy ji proslavil ji film Osobní strážce, kde hrála tak trochu sama sebe. Talentovaná zpěvačka a herečka Whitney Houston by 9. srpna oslavila 60. narozeniny. Osud jí ale dopřál pouhých 48 let, které byly plné dramatických zvratů především v osobním životě.
Drastické diety, to nebylo nic pro ni
Jedna z neprodávanějších hudebních umělkyň všech dob byla především úplně obyčejnou ženou, která si ráda pochutnala na dobrém jídle. Na rozdíl od mnoha svých kolegyň nedržela žádné drastické diety, ani se nevyhýbala se červenému masu. Hamburger z hovězího masa s hranolky byl jejím oblíbeným jídlem. Milovala také typicky jižanské smažené kuře.
Mohlo by vás zajímat
Měla to ráda ostré i sladké
Do jejího jídelního vkusu patřily také pikantní pokrmy a asijská kuchyně. Z té si během pobytu v Japonsku oblíbila sushi a tempuru (kousky ryb a zeleniny obalené v těstíčku a osmažené). Není divu, že si ráda pochutnávala i na mořských plodech a krevetovém koktejlu.
Ráda mlsala rýžové cereálie Fruity Pebbles. Během hudebních turné měla jen jeden zvláštní požadavek – sendviče s arašídovým máslem a hroznovým želé. A protože měla pořád chuť na sladké, často uzobávala i rozinky.
Mohlo by vás zajímat
Krůtí sendvič s papričkami jalapeños byl posledním jídlem
Posledním jídlem, které Whitney Houston objednala u pokojové služby hotelu Beverly Hilton, byl krůtí sendvič s papričkami jalapeños. Ten už nestačila dojíst. Byl nalezen v koupelně, kde se tragicky utopila ve vaně. Příčinou smrti bylo utonutí nešťastnou náhodou, k její smrti ale zřejmě přispěla i přispěla srdeční choroba a dlouhodobé užívání kokainu.
Mohlo by vás zajímat
Tomatová polévka
Whitney si často a ráda dávala úplně obyčejnou rajčatovou polévku. Pokud si ji chcete připravit, budete potřebovat: 400 g krájených rajčat v konzervě, 2 čerstvá středně velká rajčata, 4 šalotky, 1 stroužek česneku, 2 dcl zeleninového bujónu, čerstvou bazalku, strouhaný parmazán, extra panenský olivový olej, sůl, mletý černý pepř. A jak na to?
- Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupaný stroužek česneku rozmáčkněte a nakrájejte taky nadrobno. Do česneku přidejte sůl a vytvořte hladkou směs. Rajčata nakrájejte na kostičky.
- V hrnci si rozpalte olivový olej, přidejte šalotky, česnek a chvíli restujte.
- Přidejte konzervu krájených rajčat, osolte, opepřete a přilijte zeleninový vývar.
- Tyčovým mixérem polévku rozmixujte.
- Lístky bazalky natrhejte a zhruba polovinu přidejte do polévky.
- Servírujte v talířích, zakápněte trochou olivového oleje, ozdobte bazalkou a posypte strouhaným parmazánem.
Náš tip: Z rajčat si kromě polévky můžete připravit také pikantní falešný „tatarák“ podle našeho videoreceptu.
Zdroje informací:
soyummy.com: Surprisingly Humble Foods Whitney Houston Used to Eat
1051thebounce.com: 5 Facts You Didn’t Know About Whitney Houston On Her Birthday
soundpasta.com: 30 Rare and Interesting Facts About Whitney Houston
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Masterchef, Prostřeno nebo Pečení na neděli? Gastronomický podzim v televizi začíná
Máte rádi pořady o vaření? V tom případě máte o… Číst více
Dokonalá domácí nutella: Připravíte si klasiku z lískových oříšků nebo verzi s bílou čokoládou?
Čokoládová pomazánka s lískovými oříšky je… Číst více
Hladká a chutná omáčka je prubířský kámen kuchařských dovedností
Připravit dobrou, chuťově zajímavou omáčku patří k vyššímu kuchařskému umění, k němuž se dopracujeme zkušeností a praxí. Dobrá omáčka musí mít… Číst více
Den francouzské omáčky
Traduje se, že francouzských opravdu mateřských omáček je celkem pět. Jsou to bešamel, velouté, espagnole, holandská a rajčatová. Z nich je možné… Číst více
Jak na domácí sušenkovou pomazánku? Podle našeho návodu ji připravíte levou zadní!
Znáte karamelové sušenky „lotusky“? A víte, že se… Číst více
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Co na bešamel připravit Na ½ l omáčky potřebujete: 60 g másla, 70 g hladké mouky, 20 g cibule (není nezbytná, ale dodá lepší chuť), ¾ l mléka, sůl,… Číst více
Bešamel ochutíme poměrně snadno. Kromě koření pomůže i sýr, česnek nebo cibule
Bešamel se vyrábí z tuku (většinou z másla), hladké mouky a mléka nebo smetany. Na másle osmahneme mouku do světle žluté barvy, zalijeme studeným… Číst více
Světový den Nutelly
Pravděpodobně se najde pár jedinců, kterým je smetanová kombinace ořechů a čokolády proti srsti, ale nejspíš jich nebude mnoho. My ostatní na začátku… Číst více
Balkánský ajvar byl původně náhražkou kaviáru. Víte, jak si tuhle paprikovou pomazánku připravit?
Pokud přemýšlíte, jak zpracovat úrodu paprik, je… Číst více
Lískové oříšky doplní energii po běhání, zmírní stres a ještě skvěle „nakrmí“ váš mozek!
Pokud se na podzim těšíte kvůli ořechům, dřív než… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Zpěvačka Tina Turner jedla jen dvakrát denně, milovala chleba s máslem a pekla vláčné mrkvové řezy s ananasem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Herec Paul Newman založil firmu na výrobu dresinků a měl rád špagety s pálivou omáčkou
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Jídelní rozmary slavných: Nicole Kidmanová vařit neumí, klobáskám s kari omáčkou a chlebem ale nikdy neodolá