Krkovička s česnekem a bylinkami: Voňavou pochoutku ze šťavnatého masa je dobré předem alespoň dvě hodiny marinovat
7. 2. 2024 Vaření
Přemýšlíte o rychlém masitém obědu, na kterém nic nepokazíte? Tak to je například krkovička s česnekem a bylinkami. Voňavý pokrm je snadný na přípravu, neuvěřitelně šťavnatý a plný skvělých chutí.
Krkovička, česnek a bylinky
Krásná trojice, ze které může vzejít jen dobrota, a to i přes fakt, že se dají použít různé varianty přípravy i bylinek. Krkovička bývá krásně šťavnatá, a pokud nedáváme přednost libovějšímu masu, čeká nás výborný oběd. Abychom si mohli vychutnat skutečně lahodné jídlo, je lepší nechat maso pár hodin marinovat. Alespoň dvě hodiny. A s tím je nutné počítat před přípravou.
Mohlo by vás zajímat
Bylinková marináda na krkovičku
Spoustu chuti dodá masu česnek, který doplníme o různé bylinky a zakápneme olejem. Výborně se hodí třeba šalvěj, tymián, rozmarýn, dá se využít i bazalka a libeček. Na libeček je třeba dávat pozor, protože je velmi aromatický a mohl by přehlušit ostatní chutě. K tomuto základu můžeme přidat worchesterovou omáčku, někdo zase používá hořčici.
Většina Čechů považuje oběd za hlavní jídlo dne, které má být velké a vydatné. Pravdou ale je, že mnohé národy preferují naopak velké večeře a obědvají lehce a narychlo. Ať si vyberete to, či to, ať…
Krkovička s česnekem a bylinkami
Na přípravu budete potřebovat: 4 plátky vepřové krkovice bez kosti, pepř, sůl, 5 stroužků česneku, několik lístků libečku, šalvěj, několik snítek tymiánu, 1 větvičku rozmarýnu, 1/2 lžíce worcesteru, 2 lžíce oleje a olej na pánev.
Jak na to? Plátky krkovičky jemně naklepejte, nařízněte na okrajích, aby se na pánvi nekroutily, osolte je a opepřete. Do hmoždíře dejte oloupaný česnek, bylinky, worchester, olej a utřete vše do husté marinády. Marinádu naneste na maso a vetřete ji do něj. Dejte do misky, zavřete ji a uložte na pár hodin do lednice.
Po odležení vyndejte maso z lednice. Na pánev nalijte olej a rozehřejte ho. Do něj vložte maso a zprudka ho opečte z obou stran. Na pánev do oleje můžete vložit větvičku rozmarýnu, aby chuť a vůně masa byly ještě intenzivnější. Jako přílohu ke krkovičce s česnekem a bylinkami můžete servírovat na másle pečené neloupané nové brambory s česnekem a rozmarýnem, ale výborně k ní chutnají i obyčejné vařené brambory.
Náš tip: Krkovičku si můžete připravit na řadu různých způsobů. Přichystejte si třeba tuto krkovičku z trouby podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Krkovice na houbách a česneku: Šťavnaté maso má výraznou chuť díky houbám, sekanému česneku a správné směsi koření
Česnek - nepostradatelný pomocník v kuchyni s bohatou historií
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 2 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Krkovička v máslové marinádě: Fantastickou chuť másla a koření doladí černé pivo, křehkost zajistí delší marinování