Den bavorských bílých klobás
Národní den
Typická bavorská specialita - bílá klobása, vyrobená nejčastěji z kombinace vepřového a telecího masa, slaví svůj den právě 22. února. Že jste ji ještě neochutnali? Můžete to napravit právě dnes, chuť bílé bavorské klobásy opravdu stojí za to.
Pokud rádi cestujete, jistě víte, že se žádná návštěva Německa neobejde bez pravé bavorské klobásy k snídani nebo svačině. V bavorské restauraci bychom si ji totiž měli objednávat jedině během dopoledne. Bílé klobásy dostaneme nejčastěji v porcelánové nádobě s horkou vodou, díky které zůstanou po celou dobu snídaně krásně horké. Tuto dobrotu můžeme zakousnout preclíkem sypaným hrubozrnnou solí a zapít sklenicí skvěle vychlazeného piva. Skvělá je k nim také nasládlá bavorská hrubozrnná hořčice. Jen opravdoví fajnšmekři vědí, že střívko, do kterého se klobásky plní, se nejí, a mělo by tedy po dojedení celého pokrmu zůstat ležet na talíři.
Mohlo by vás zajímat
Oblíbené grilovací klobásy
Známou obdobou bílých bavorských klobás jsou grilovací, které jsou klasickým bílým velmi podobné, ale hodí se spíše k zapékání nebo grilování. Můžeme je připravit zapečené s bramborami a česnekem, nebo smažené v trojobalu a podávané s hebkou bramborovou kaší. Jako chuťovka k vínu či pivu jsou skvělé zapečené v listovém těstě. Tak neváhejte, a zkuste si jednu z těchto dobrot připravit doma!
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bavorských bílých klobás?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Jak oslavit Den otců? Máme pro vás tipy na dobroty, které zaručeně potěší tatínky i dědečky
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů