Světový den barmanů
Světový den
Světový den barmanů připadá na 24. února. Jde o velmi starou a náročnou profesi, která si svůj svátek zaslouží. Barmani se pro někoho stávají během večera a noci velmi důležitými a oblíbenými osobami.
I když si mnozí myslí, že profese barmana je moderní záležitost, existuje už od 14. století. Má svůj původ v Evropě, kde hostinští nabízeli svým hostům destiláty či pivo.
Likéry, pálenky, ovocná vína i kávy a čaje s kapkou alkoholu si můžete připravit doma natolik dobře, abyste ve sváteční chvíle potěšili sebe i návštěvy. Alkohol ale může vylepšovat také chutě…
Oslava náročné profese
Světový den barmanů je příležitost oslavit tuto náročnou profesi. Barmanům dává také jedinečnou příležitost předvést svůj um a výtvory. Barman totiž nápoje pouze neservíruje a nekasíruje za ně peníze, nýbrž je také připravuje. Musí umět také jednat s různými typy hostů, přičemž vycházet s některými posilněnými alkoholem může být dosti náročné.
Zahrát na barmana si můžete i při domácí oslavě. Zkuste si domácí barmanskou školu. Namíchejte si mátové Mojito, bezový koktejl Hugo nebo slavný Cuba Libre!
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Světový den barmanů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Řecký sýr Feta a jeho všestranné využití v kuchyni: Ochutnejte to nejlepší