Den pekingské kachny
Národní den
Den pekingské kachny připadá každoročně na 18. ledna. Dokřupava vypečená kachna se zlatavou kůrkou, podávaná se zadělávaným zelím a nadýchaným knedlíkem stále patří k těm nejslavnostnějším pokrmům, které si vůbec dovedeme představit. Ale znáte i netradiční úpravu, kachnu po pekingsku?
Historie této speciality sahá až do 14. století, ale pravou pekingskou kachnu, tak jak se má správně připravovat si můžete vychutnat snad už jen v jediné restauraci na celém světě - v Quanjude v Pekingu. Očištěné a vykuchané kachně se pod kůži napumpuje vzduch, tím se podkožní tuk oddělí od masa a lépe se vypeče. Krátce povařená kachna se potře speciální sladkou marinádou, a nechá se několik hodin v průvanu sušit.
Originální recept praví, že se takto připravená kachna peče zavěšená v peci, a právě dřevo z ovocných stromů, nad kterým se peče, jí společně s marinádou dodá tu výjimečnou chuť. V restauraci pekingskou kachnu porcuje kuchař přímo u stolu před očima zákazníka a opravdový profesionál ji umí rozdělit na 120 kousků tak, aby na každém bylo maso, kousek tuku i vypečené kůžičky. Pekingská kachna se podává s moučnými omeletami a omáčkou. Zkuste si ji připravit podle tohoto receptu a zpestřit si tak chuťový zážitek z doma upečené kachny.
Jak upéct nejlepší kachní pečínku po česku?
Pokud nemáte náladu na experimenty a zůstáváte věrní klasickým českým chutím, připravte si křehoučkou kachní pečínku s knedlíkem a zelím. Osolenou a okmínovanou kachnu v pekáči podlijeme mlékem a za častého potírání vypečeným tukem smíchaným s medem pečeme v mírné troubě 12 hodin. To čekání stojí za to!
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den pekingské kachny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu