Světový den tvarohu
Světový den
Světový den tvarohu připadá na 19. ledna, tento den si připomínáme všechny nezralé sýry z odstředěného kravského nebo kozího mléka. Jde o velmi hodnotnou potravinu, kterou lze využít na přípravu sytých, zdravých a výživných pokrmů.
Konzumace tvarohu má příznivý vliv na lidský organismus. Mléčný výrobek smetanové chuti obsahuje velké množství bílkovin, naproti tomu je v něm poměrná málo tuků a sacharidů. Množství tuku v sušině se pak odvíjí od toho, jakou zvolíte variantu. Doporučována bývá často ta polotučná. Tvaroh je považován za superpotravinu, a to zejména kvůli vysokému obsahu vápníku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tvaroh má všestranné využití
Tvaroh lze použít jako surovinu k pečení, vaření či k přípravě mixovaných jídel. Lze jím nahradit velké množství jiných mléčných výrobků – například zakysanou smetanu můžete při přípravě nepečeného dortu nahradit tvarohem bez ztráty kytičky. Hodí se jak pro pokrmy sladké i slané, studené i teplé.
Všestrannost použití tvarohu je neuvěřitelná. Zkuste ho přimíchat do smoothies, dipů či pomazánek. Zdravé pomazánky, které dokonale zasytí se přímo nabízí k ideální studené večeři. Návštěva se přímo utluče po tvarohovém koláči.
Hodí se i při přípravě rychlého a zdravého oběda. Stačí tvaroh smíchat se zeleninou a zakousnout k tomu celozrnnou bagetku.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Světový den tvarohu?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06