Den vanilkového koktejlu
Národní den
Vanilkový koktejl je skvělou volbou pro ty, kteří hledají osvěžující a sladký nápoj. Jeho jednoduchá příprava a skvělá chuť z něj dělají ideální volbu pro jakoukoli příležitost. Den této lahůdky připadá na 20. června.
Vanilkový koktejl je lahodný nápoj, jehož hlavní ingredience – vanilka – má své kořeny v Mexiku. Vanilka se poprvé dostala do Evropy v 16. století a rychle se stala oblíbenou ingrediencí pro různé sladké pokrmy i nápoje. Vanilkový koktejl připravuje z vanilkového sirupu, mléka a ledu, přičemž vše rozmixuje dohladka v mixéru. K vylepšení chuti můžeme přidat i bourbon nebo rum, pokud se nejedná o koktejl pro vaši ratolest. Tento koktejl se také často podává vysypaný strouhanou čokoládou nebo skořicí.
Jak připravit vanilkový koktejl
K přípravě vanilkového koktejlu můžeme použít mixer nebo šejkr, ve kterém všechny suroviny umícháme. Ti odvážnější mohou sáhnout po uzavíratelném plastikovém sáčku na jídlo. Nalijte do něj mléko, k tomu přidejte lžíci cukru a pár kapek vanilkové esence. S uzavřeným sáčkem poté pořádně zatřeste. Celý postup najdete v následujícím receptu na studený mléčný koktejl.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den vanilkového koktejlu?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma guláš. Poradíme vše, co potřebujete vědět, aby váš guláš byl perfektní