Jak udělat domácí tvaroh. Oblíbené recepty nám poradí s jeho přípravou v domácích podmínkách
Tvaroh je výbornou surovinou do kuchyně. Je velmi výživný a chutný. Používáme ho naslano i nasladko. Hodí se do pomazánek a využijeme ho na přípravu moučníků a různých dezertů. Dá se z něho udělat domácí sýr.
Když nám zkysne kvalitní mléko, můžeme si z něj připravit domácí tvaroh. Zkyslé mléko nalijeme do hrnce a mírně zahříváme. Mléko se mezitím vysráží a my ho poté nalijeme do jiného hrnce přes cedník, na cedník položíme šátek z plátna a mléko přes něj necháme překapat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat domácí tvaroh
Přes cedník do hrnce odteče a odkape syrovátka, kterou také spotřebujeme. Můžeme ji vypít nebo použít jako přídavek do koupele. Na plátěném šátku zůstane odkapaný tvaroh. Z jednoho litru mléka získáme asi 10 dkg domácího tvarohu. Pokud nemáme zkyslé mléko a přece bychom si rádi tvaroh připravili, tak přidáme do mléka citronovou šťávu a necháme jeden den při pokojové teplotě odstát. Mléko rychle zkysne, především při teplém letním počasí. Tvaroh, pokud ho nespotřebujeme jiným způsobem, lze využít na výrobu domácího sýru.
Pro tvaroh najdeme mnoho různých způsobů uplatnění. Můžeme z něj připravovat chutné pomazánky nebo sladké krémy, přidáváme ho do moučníků a hodí se na tvarohové knedlíčky s ovocem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň
Nepečený cheesecake: Vláčný tvarohový dezert s domácím karamelem a ovocným přelivem se rozplývá na jazyku a chutná fantasticky
Pečení na víkend: Frgálová buchta na plech chutná jako pravý valašský koláč, ale je přitom mnohem jednodušší na přípravu
Komentáře