Ragú
Ragú, francouzsky ragout, je výraz, který pochází ze staré francouzštiny. Jedná se o malé kousky dušeného masa, ryb nebo i zeleniny v pikantnější husté omáčce ochucené kořením a bylinkami. Rozlišují se dva základní druhy, bílé a hnědé ragú.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ragú, francouzsky ragout, je výraz, který pochází ze staré francouzštiny. Jedná se o malé kousky dušeného masa, ryb nebo i zeleniny v pikantnější husté omáčce ochucené kořením a bylinkami. Rozlišují se dva základní druhy, bílé a hnědé ragú.
Známe mnoho druhů fazolí. Zatímco hrášek můžeme konzumovat syrový, fazole v tomto stavu jsou… Číst dál
Feferonka je silnostěnná kulatá paprika, má výraznou červenou barvu, nízkou pálivost a je velmi… Číst dál
Fenykl obecný je významná kořenová a léčivá rostlina, která má široké využití jak v kuchyni, tak v… Číst dál
Feta je bílý sýr původem z Řecka. Je vyrobený z ovčího a kozího mléka, v poměru 70 % a 30 %. Více… Číst dál
Fíky jsou plody fíkovníku smokvoně, vyžadují velmi teplé a slunné polohy k pěstování. Největším… Číst dál
Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Co je to relish? Příloha, která podtrhne chuť jídla. Uplatní se i při grilování
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc