Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (138×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 1. 2019 14:37

zizala: Když je jediným předpokladem úspěchu litinová smažící pánev, tak tu mám! Obávám se, že ale to není všechno co k tomu potřebuju! Takže nic!;-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 1. 2019 14:33

Eja57: To nedám, nikdy se mi to nepovedlo.;-( S Magdalénkou jsem "tajně" pekla buchty, to ještě prošlo, ale tohle ne! Buchty budu v rámci nařízeného opakování "ročníku" péct znovu a zdokonalovat techniku. :-D:-D:-D Možná i na dostatečnou !;-)

Coleta

15. 1. 2019 22:39

zizala: Děkuji, vyzkouším je (na Masopust) a dám vědět, jak dopadly.

magdalenka magdalenka

15. 1. 2019 22:09

Veronika.Hrozna: Podľa tohoto receptu sa do toho môžeš smelo pustiť. Opis je dôkladný a spoľahlivý.

zizala zizala

15. 1. 2019 21:50

Veronika.Hrozna: Ve fritéze smažit koblihy by mě nikdy nenapadlo. Nejlepší je litinový kastrol, drží stabilní teplotu. Důvod citronové šťávy bude asi podobný jako u celaskonu do chlebového těsta - těsto lépe kyne.

Eja57 Eja57

15. 1. 2019 21:43

Veronika.Hrozna: Verčo, pusť se do toho a dej vědět předem, ať je tým poradců připraven:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 1. 2019 21:34

magdalenka: Do tohoto pečení se já nepustím, ale trošku kafrat mohu!:-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

15. 1. 2019 21:13

Veronika.Hrozna: môžeš a nemusíš...ja som používala fritovač len na hranolky.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 1. 2019 21:03

zizala: To se nesmaží ve fritéze:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-O:-O:-O:-O

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 1. 2019 21:00

zizalko: Proč je tam citronová šťáva???? Jelikož studuji podrobně koblihové recepty , to mám jako povinné čtení, tak jsem ji jinde neviděla. Ale jenom čtení, upéct to neumím.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 1. 2019 20:51

Frantiska: Hlásím se k testování, testovat koblihy, to umím. Já budu testovat , ráno, v poledne i večer tak po dva kousky. :-D
P.S. Nikdy se mi nepodařilo je udělat! ;-( A po přečtení příspěvků se obětuji a budu testovat ty s rumem!

zizala zizala

15. 1. 2019 20:51

Coleta: Celých koblih je kolem 20 plus okrojky. Přesně to spočítané nemám. Dřív jsem smažila na směsi 100% tuku typu Omega a sádla 50:50, poslední roky smažím na směsi sádla a slunečnicového oleje asi 2:1.

Coleta

15. 1. 2019 18:53

Chtěla jsem se zeptat, kolik kusů koblihů je z daného množství? A co doporučujete na smažení? (řepkov olej, iva)

Frantiska Frantiska

9. 4. 2018 21:17

casino: ja to testovala :) myslim s rumem a bez rumu. A prislo mi, že vizuálně i chutově byly s rumem méně mastné. Ale testovala jsem jen rychle tvarohové kobližky. Takže kynuté ještě ne :)

hosta hosta

9. 4. 2018 19:49

casino: mně to bylo vysvětlováno tak, že alkohol, když se v horkém tuku odpařuje, uniká z těsta a tím zabrání trochu tomu, aby do těsta zároveň vznikal tuk a zároveň se kypří těsto - ale to určitě víte taky, těžko zvážit, těžko změřit. :-)

1 3 4 5 6 7 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6