Koblihy z Moravy
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je můžete kdykoliv v průběhu celého roku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 847 kJ / 2 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,02 g |
Tuky | 69,79 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 772 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 11. 2015 09:59
13. 11. 2015 09:54
Jana Hamzova:
20. 3. 2015 10:30
19. 3. 2015 18:17
kapek a výsledek je též dobrý.Těsto kyne normálně i bez alkoholu...
Po koblížcích se jen zaprášilo
19. 3. 2015 17:20
No, traduje se, že rum se používá (vedle ochucení) proto, že ALKOHOL v něm obsažený zlepšuje "vyběhnutí" korpusu při smažení, ale především snižuje nacucání koblih tukem.
Nevím, zda to tak opravdu funguje, nikdy jsem nedělal pro porovnání paralelně koblihy bez rumu a s rumem... Ale pokud to funguje jak se říká, pak nahrazovat rum rumovou trestí je lidová tvořivost
19. 3. 2015 16:09
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 4 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 12 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 50 minutami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 55 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Kofilové slzičky: Jak připravit křehké linecké cukroví s čokoládovo-kávovou náplní
Oblíbeným masopustním moučníkem jsou koblihy. Jak je správně tvarovat a naplnit, poradí názorné video
Další recepty
Tématické fráze: koblihy recept recept na koblihy koblihy bez rumu koblihy z hladké mouky celozrnné koblihy koblihy koblihy s rumem moravské koblihy jak se dělají koblihy jaká mouka na koblihy jaká mouka do koblihy mouka na koblihy recepty koblihy jakou mouku na koblihy rum do koblih koblihy jany koblihy hladká mouka recept koblihy koblihy masopustni z celozrnné mouky recept na koblihy s rumem
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, žloutek, droždí čerstvé, sůl, rum, jahodová marmeláda, sádlo, cukr moučkový
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
6 názorů