Koblížky z domácí pekárny od JK pipule
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako pírko, zlatá na povrchu a se světlým kroužkem kolem dokola, sladká a třeba i naplněná zavařeninou.
Suroviny pro 1
1
přibližně 30 ks (podle velikosti)
Nutriční hodnoty
Energie | 11 032 kJ / 2 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,72 g |
Tuky | 58,35 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 866 mg |
Sodík | 615 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 420,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
RADA, pokud je chcete plnit před smažením : Aby se koblížky při smažení neotvíraly, tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Do tuku vkládáme napřed tou vrchní stranou a pak teprve otočíme. Určitě se neotevřou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2013 14:18
24. 6. 2012 05:17
23. 6. 2012 21:02
27. 2. 2012 13:16
20. 2. 2011 23:11
20. 2. 2011 15:04
20. 2. 2011 14:45
20. 2. 2011 14:42
jooo,jsou moooc dobré a nějak rychle mizí
plnila jsem před i po smažení,asi tak půl na půl
dávám bodík a foto
19. 2. 2011 20:48
a pak zase: Dáváme na ubrousek a plníme marmeládou (dobrá je stříkačka s větším otvorem .
tak jak teda,plníme před nebo až po smažení
5. 9. 2010 18:12
5. 9. 2010 17:40
15. 8. 2010 17:48
15. 8. 2010 17:44
27. 3. 2010 19:59
27. 3. 2010 19:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 40 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 57 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně smažit koblihy, aby byly propečené a nebyly spálené? Video poradí
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: koblihy z domácí pekárny koblihy z pekarny recept koblihy z pekárny recept na koblihy z domaci pekarny domácí koblížky těsto na koblihy v domácí pekárně koblihy v domácí pekárně domácí pekárna koblihy těsto na koblihy z domácí pekárny těsto na koblihy z domácí pekárny koblihy v pekarne těsto na koblihy z pekarny koblihy domácí pekárna americke koblihy koblihy do pekarny domácí koblížky recept koblihy s domaci pekarny americke koblizky koblihy pekarna těsto na koblihy do pekarny
Suroviny: mléko, rum, sůl, kůra citronová, tuk hera, cukr, žloutek, mouka polohrubá, droždí čerstvé
Koblížky z domácí pekárny od JK pipule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qkq5
17 názorů