Hadi sv. Jiří
Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 721 kJ / 2 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,98 g |
Tuky | 72,16 g |
Vláknina | 18,18 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 457,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hadi z kynutého sladkého těsta se prý kdysi pekly před svátkem sv. Jiří a prodávaly třeba před kostelem.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2012 17:31
27. 3. 2012 22:26
Při pečení se z trouby linula jemně "štrůdlová" vůně jako předzvěst věcí příštích...
A také jsem zjistila, proč má toto pečivo v názvu slovo had... Těsto má tendenci v troubě sklouzávat z formiček a často si leze kam se mu zlíbí. Alespoň v mojí realizaci byl každý tvar odlišný od druhého...
Ivo, Tvoje recepty jsou báječné a vždy fungují. Vážím si Tě.
27. 3. 2012 14:33
27. 3. 2012 14:28
27. 3. 2012 14:23
27. 3. 2012 13:58
Ď.
23. 4. 2010 16:50
22. 4. 2010 21:38
22. 4. 2010 20:17
22. 4. 2010 19:08
22. 4. 2010 18:41
22. 4. 2010 16:40
22. 4. 2010 16:16
22. 4. 2010 16:05
22. 4. 2010 15:47
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 21 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 36 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Rychlé a levné halušky z mouky a brambor. Jak je snadno připravit a s čím je podávat
Další recepty
Tématické fráze: pečení hadi testo na opekani těsto na hady hadi z těsta dort ve tvaru hada těsto na pečené hady pečení hadi z těsta sladké těsto na opékání pečený had kynutí hadi těsto na hada opékání hadů had z těsta pečení hadi recept hadi opékání těsta pečení hadů pečení hada hadi na opékání hadi z kynutého těsta
Suroviny: džus jablečný, tuk hera, vejce, cukr, cukr vanilkový, sůl, skořice mletá, šťáva citronová, mouka hladká, droždí čerstvé
Hadi sv. Jiří
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nR3R
20 názorů