Kuřecí sádlo - jeho zpracování
Kuřecí sádlo většinou končí v odpadu a to je velká škoda. Přitom i toto vyškvařené sádlo můžete dokonale využít. Samotné škvaření sádla by mělo probíhat co nejpomaleji, aby se tuk při škvaření nepřepaloval.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V poslední době dosti často koupím kuře nebo jeho díly, které přímo oplývají sádlem. Původně jsem ho vyhazovala, ale teta mi poradila, že i toto sádlo lze vyškvařit a dále používat. Moc dobré je přidávat ho do těsta na buchty - jsou potom křehčí.
Toto sádlo musí být v lednici - v pokojové teplotě je tekuté.
Škvaření sádla v mikrovlnce:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 4. 2023 18:40
ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Děkuji za doplnění - určitě se dá udělat z jakékoliv drůbeže, asi nejznámější a nejchutnější je husí sádlo.
23. 4. 2023 18:29
A už jste taky dělali sádlo z krůty? Je vynikající. A škvarky též. Stejný postup stejná dobrota jen jiná surovina. Chce to jen koupit celého krocana, pak toho je víc. Škvarky pak používám ke zlepšení chuti různých zapekanych jídel, neb jak známo, tuk je nositelem chuti! 🤩
27. 1. 2012 19:57
Hela: mám ho vždy jen trochu, takže dlouho neskladuji, ale když jsem byla mimo domov, tak bylo asi měsíc v chladničce a nic se mu nestalo.
26. 1. 2012 13:11
Mě by zajímalo, jak dlouho tohle sádlo vydrží - tedy než se zkazí. Nemáte někdo zkušenost?
27. 11. 2011 17:53
Evi, děkuji za krásné fotečky - no, kdo umí, umí.
22. 11. 2011 07:54
Dobrý nápad+10
24. 5. 2010 10:48
Díky za radu, taky jsem ho dodnes vyhazovala, nevěděla jsem, co sním. Někdy je ho opravdu hodně.
Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený.
Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený.
24. 5. 2010 05:26
Kuracie a slepačie sadlo škvarím, zlejem spolu so škvarkami a nechám stuhnúť. Je výborné na chlieb
13. 5. 2010 16:08
Já ho nevyhazuji, dávám do polévky, ale tohle je taky super nápad!!
13. 5. 2010 14:43
+
13. 5. 2010 14:28
taky to vyhazuji..
13. 5. 2010 14:06
Take sadlo vyskvaruji a pridavam i kuzi jak z kureciho tak krutiho masa. S klidnym svedomim davam bodik1
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 8 minutami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 1 hodinou
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 4 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 4 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Holka u plotny radí: Vyčarujte z jednoho kuřete čtyři poctivá jídla a ušetřete
Další recepty
Tématické fráze: slepičí sádlo kraliči sadlo kachní sádlo použití krůtí sádlo husí sádlo použití sádlo ze slepice co se slepičím sádlem jak vyškvařit sádlo sádlo z kuřete využití kachního sádla jak vyškvařit kachní sádlo použití kachního sádla buchty s králičím sádlem co s králičím sádlem vaření pro začátečníky kruti sadlo pouziti využití králíčího sádla škvaření sádla slepičího škvaření kachního sádla použití králičího sádla
Kuřecí sádlo - jeho zpracování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpvD
12 názorů